Trage tocht Almen

Brr, wat was het zaterdag koud! Maar dat weerhield ons er niet van om een wandeltocht te maken, deze keer vanuit Almen. We hadden de auto geparkeerd bij de Hoofdige Boer en liepen eerst een stuk langs de Berkel, tegen de wind in, maar met een warme winterjas en handschoenen was het goed te doen, alleen mijn gezicht was erg koud.Daarna liepen we over landgoed Velhorst, bij de Berkel kan je een heen-en-weertje maken naar de Staringkoepel, maar vanwege corona kon dit nu niet. We waren wel een eindje het pad opgelopen, hier was het echter zo blubberig dat we maar teruggekeerd zijn, we waren hier tenslotte al eens geweest toen we het Pieterpad liepen. Door de regen van de afgelopen dagen was het trouwens op veel plaatsen blubberig, en daardoor ook wel wat glibberig.

Even later liepen we langs het Kienveen, een prachtig vochtig terrein waar veel bijzondere planten groeien, en langs een mooi heideveld met jeneverbesstruiken. Verder gingen we weer door de bossen van Velhorst en ’t Waliën, waar we beschutting hadden tegen de wind zodat we even konden zitten om ons brood op te eten.

Het laatste stuk voerde ons over een slingerpad langs akkers terug naar Almen. Hier hadden we weer de wind tegen zodat we blij waren dat we in de auto konden stappen. Totaal hebben we ruim 14 km gelopen. Thuisgekomen smaakte warme chocolademelk met slagroom heerlijk.

 

 

2 gedachtes over “Trage tocht Almen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s