Varen en lopen

De hele zomer kan je weer met expeditie Haringvliet mee varen en zo hadden wij gereserveerd voor gisteren van Middelharnis naar Hellevoetsluis. We zijn eerst naar het Havenhoofd gelopen, zo’n 3 km, waar we aan boord gingen van de Linquenda II. Onderweg vertelde de schipper van alles over het Haringvliet en genoten we van het prachtige weer.

We zagen zelfs nog flamingo’s onderweg, goed te zien met een verrekijker, maar te ver weg om op de foto te krijgen. Na een uurtje kwamen we aan in Hellevoetsluis vlak bij de vuurtoren. Vandaar zijn we teruggelopen naar huis, een tocht van ongeveer 25 km. Hier zien we de Haringvlietsluizen al waar we overheen moeten lopen. 

Ik ben er al honderden keren met de auto overheen gereden maar was er nog nooit lopend over gegaan, een leuke ervaring.

We troffen het geweldig met het weer, de hele dag zon maar doordat er ook een aardig windje stond waren we wel een beetje verbrand bleek ’s avonds. In Stellendam waren we ongeveer op de helft en daar hebben we een kopje soep genomen en wat te drinken. Daarna een heel stuk door de polder tot aan het Dirkslandse Sas waar we nog even op een bankje hebben gezeten en even over half 5 waren we weer thuis.

Andere wandelaars zijn we onderweg niet tegen gekomen, wel veel fietsers. Wij vonden het in ieder geval een leuke tocht.

2 gedachtes over “Varen en lopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s