Tentoonstelling torenquilters

Zaterdagmiddag was de officiële opening van onze tentoonstelling in de toren van Goedereede en vanaf a.s. woensdag is de tentoonstelling voor iedereen te bezoeken. 

Buiten de schoolvakanties is de toren alleen op zaterdag open, maar omdat het nu vakantie is ook op woensdag, donderdag en vrijdag. Als je van plan bent de tentoonstelling te bezoeken kijk dan even op de site van het torenmuseum, er is nl. ook af en toe een huwelijksvoltrekking in de toren en dan is de toren gesloten voor publiek.

Het thema deze keer is Water-Land en in elke quilt komt een stuk rivier voor die doorloopt in de volgende quilts. Deze keer hebben de quilts niet allemaal dezelfde maat maar door de doorlopende rivier is het volgens mij toch één geheel geworden. De tentoonstelling is niet groot maar je kan ook altijd de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht en Goedereede is een heel leuk stadje. Ook Ouddorp met de duinen en het strand is vlakbij, leuk om te combineren.

Bij de opening speelde Piet Westhoeve een stuk op de piano dat hij speciaal voor dit thema had gecomponeerd, mede geïnspireerd door de groepsquilt. De Mariaklok in de toren is dit jaar 500 jaar oud en daarom vonden we het leuk om voor de groepsquilt iets met de klokken van het carillon te doen. We hebben een foto vergroot en in 12 stukken geknipt en iedereen heeft haar eigen stuk in stof gemaakt, daarna zijn de stukken op een ondergrond bevestigd. 

Omdat Agnes en ik binnenkort de groep verlaten (daarover meer in een volgende blogpost) kregen we een leuk pakket aangeboden met allerlei lekkere dingen en een mooie kaart. 

Hieronder de foto van mijn quilt, genaamd vakwerk. Op vakantie in Duitsland en Oostenrijk zag ik veel vakwerkhuizen en ook omdat ik het leuk vind om smalle lijntjes in te voegen heb ik dit als onderwerp gekozen, ik heb er wel veel meer kleur aan toegevoegd, grotendeels met zelf geverfde stoffen. 

De quilt is 1.90 breed en 1.00 meter hoog. Doordat hij best groot is heb ik eerst alle banen met een huis afzonderlijk gequilt en daarna pas aan elkaar gezet. Vervolgens op de hoofdlijnen nog eens doorgestikt. Het quiltwerk heb ik zowel met de machine als met de hand gedaan.

Het allereerste begin: hier was ik iets te enthousiast en het eerste huis was veel te hoog, daar heb ik een stuk van tussen moeten halen.

De foto van het gedeelte voor mij voor de groepsquilt en mijn uitwerking.

Ieder lid heeft haar werkproces met foto’s beschreven en deze zijn gebundeld in een map ter inzage. Verder is er nog een vitrine gevuld met stoffen boekjes in allerlei maten, beslist de moeite waard dus om onze tentoonstelling te bezoeken. Voor meer informatie mag je altijd contact met mij opnemen: janny@vermaat.name

Een gedachte over “Tentoonstelling torenquilters

  1. Jacomijn Douwe Imke

    Bij gebrek aan gastenboek (of zagen we ‘m over ’t hoofd?): Wij hadden zin om te klimmen, leuk om de quilts te zien hangen!
    Uitgebreid bewonderd door het kleinvolk, allemaal leuke effecten en stofjes.
    Het vakwerk was wel heel realistisch, inclusief vogelpoepje 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s