Wandeling Voorne-Putten

Aat stelt regelmatig een tocht samen via het wandelroutenetwerk. Dit kan via een kaart die je bij de VVV kan kopen maar het kan ook via de website. Wij kiezen dan b.v. voor Zuid-Holland en gisteren wilden we rond Oostvoorne gaan lopen. Je plant dan waar je wilt beginnen en vandaar kies je steeds een nummer, alle nummers schrijf je op en tijdens de tocht hoef je alleen deze nummers te volgen die op paaltjes staan, een heel makkelijk systeem (wel goed opletten op de paaltjes). Op de site staat ook een knop Surprise Me, je kan dan een route voor je laten samenstellen als je het beginpunt opgeeft en hoeveel km je ongeveer wilt gaan lopen. Dat hebben we dus gisteren gedaan, zo kom je toch weer op nieuwe wegen en paden, erg leuk. We begonnen bij de Tenellaplas waar nog een dun laagje ijs op lag.

Al na een kwartier kwamen we op het strand waar we de tocht naar rechts vervolgden. Na een tijdje merkten we toch dat we te ver doorgelopen waren, dit kwam omdat we langs het water liepen en niet door de duinen waar de bordjes stonden, dus moesten we een stukje terug. Een tijdje later kwamen we bij het Oostvoornse Meer, ook hier was het even zoeken naar het pad maar daarna hadden we een prachtig stuk langs het water. 

Bij Brunotti beachclub hebben we koffie en thee gedronken waarna we weer verder liepen langs het meer. Het zonnetje was inmiddels doorgebroken en het was heerlijk wandelweer. 

Na een tijdje passeerden we een leugenbankje waar we onze boterhammen hebben zitten eten.

Weer aangekomen bij de Tenellaplas volgde nog een lus de andere kant op. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en het zonnetje scheen heerlijk. Overal zag je sneeuwklokjes en krokusjes en de narcissen stonden op het punt van uitkomen.

Het voelde al echt als voorjaar, heerlijk. 

Weer terug bij de Tenellaplas stond de teller precies op 26 km, wel ongeveer 3 km meer dan de route was, maar dat heb je als je niet goed oplet en een paar keer verkeerd loopt! Het was de eerste keer sinds lange tijd dat ik meer dan 20 km liep en het was prima gegaan, hopelijk blijft het voorlopig zo.

2 gedachtes over “Wandeling Voorne-Putten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s