Wandelweekend

Zaterdag moest Aat de hele dag weg en daarom had ik Janneke gevraagd of ze een rondje met me wilde lopen. Na een kopje koffie hebben we een stuk van het wandelroutenetwerk gelopen en wel via het Dirkslandse Sas, totaal ongeveer 11 km. Jammer dat het erg somber was, ik heb geen foto’s gemaakt, maar het was niet koud en erg gezellig zo met z’n tweetjes. Na afloop zijn we heerlijk gaan lunchen bij Bij Elles, Janneke had een broodje met een vegan bonenburger en avocado en ik had een broodje met humus en gegrilde groenten, allebei erg lekker.

Aat had ook wel zin om dit weekend nog te lopen en omdat ik geen last meer heb van mijn achillespees besloten we naar Roosendaal te gaan voor de tocht van 25 km, georganiseerd door de Audax Klub Nederland.  De tocht begon vanuit Huis ten Halve waar we zo rond kwart voor 10 vertrokken. De nacht ervoor had het gevroren en daarom waren sommige weggetjes verraderlijk glad, je moest echt goed opletten. Toch ging ik een keer onderuit maar gelukkig kwam ik niet hard terecht, daarna nog beter uitgekeken en veel door de berm gelopen. 

Het zonnetje scheen lekker en na een paar uurtjes was alle gladheid verdwenen. 

Op een gegeven moment passeerden we zelfs de grens en liepen we in België.

Helaas ging even later Aat onderuit, niet door gladheid maar doordat hij zwikte en hij had erg veel pijn aan zijn enkel. Het was nog ongeveer 2 km tot de rust en we besloten voorzichtig door te lopen en bij de rust te kijken of hij verder kon lopen. De rust was bij café De Arabieren in Essen waar we wat gedronken hebben en daarna zijn we overgestapt op de 15 km, we hadden er toen 12 opzitten en de 15 km-route zou nog 10,5 km zijn, het scheelde dus ongeveer 2,5 km wat we minder moesten lopen. Gelukkig ging het lopen redelijk en ook was er nog een rust onderweg in café Tivoli in Nispen. 

Thuisgekomen bleek er een flink ei op zijn enkel te zitten en vandaag is hij paars, maar zolang hij op rechte stukken loopt valt het mee. Het is al de tweede keer in korte tijd met dezelfde enkel, het blijft een zwakke plek.

Verder was het een mooie tocht met lekker weer, de uitgelopen wilgen waren prachtig oranje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s