Snertwandeltocht Ouddorp

Alweer voor de 7e keer deden we mee met de snerttocht rond Ouddorp. Lennert deed ook weer mee en we kozen voor de 35 km. Het was heerlijk weer, bijna windstil en het was een prachtige route, weer anders dan de vorige keren. Toen we 8 uur begonnen was het nog een beetje donker met mooie luchten.P1060411 P1060415

De grond was nog wit omdat het ‘ s nachts gevroren had.DSC00873

Het eerste stuk voerde ons door Ouddorp langs speeltuin “de Flipjes” naar de duinen van Goeree de Enden en vervolgens naar de duinen van Goeree middel- en oostduinen, een prachtig wandelgebied. DSC00874 De eerste rust was op 9,4 km in de toren van Goedereede, waar je wat kon drinken.DSC00879

P1060420

Nadat we even onze vroegere buren gedag gezegd hadden liepen we weer verder naar Goeree Havenhoofd en vandaar was het nog een klein stukje naar de volgende rust bij de visafslag van Stellendam op 14,3 km. Dit vonden we wel wat kort na de eerste rust, dus hebben we hier alleen maar gestempeld en zijn we weer verder gelopen, een klein stukje over het strand en daarna door de duinen van de Kwade Hoek. Voordat we bij de derde rust waren op 22,8 km bij strandcafé de Zeester moesten we nog een pittig stuk over het strand door rul zand, maar gelukkig konden we daarna lekker uitrusten en even wat eten en drinken.

Vervolgens liepen we weer naar de molen in Ouddorp, daarna door de Kleistee waar we vorige week ook al gelopen hadden en zo kwamen we bij de volgende controlepost op 29 km aan de Klepperweg. Een leuk detail: mijn stappenteller stond hier ook exact op 29 km! Hier hebben we even gezeten bij de warme kachel en Lennert dronk een beker warme chocolademelk. Na het camperpark kwamen we langs een nieuw vakantiepark, die zijn er maar genoeg in Ouddorp, en toen weer een klein stukje over het strand. P1060422Bij het Flaauwe Werk gingen we de dijk weer op en in het restaurant van Toppershoedje zat de laatste stempelpost op 33 km. Nu was het nog maar een klein stukje voordat we ons konden afmelden rond half 3, de teller stond op 35,5 km. Er hadden in totaal voor alle afstanden meer dan 800 mensen meegedaan, waarvan 77 aan de 35 km, gelukkig was er nog genoeg erwtensoep en hebben we heerlijk zitten genieten.P1060428

We vinden dit altijd een erg leuke tocht waar we heel veel bekenden tegen komen, volgend jaar is hij op zaterdag 2 december en dan hopen we zeker weer van de partij te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s