Rondje Renesse – Burgh-Haamstede

Zaterdag waren er helemaal geen georganiseerde tochten in de buurt, daarom haalde ik een toch van het internet die begon en eindigde in Renesse. Omdat deze tocht iets te kort was naar onze zin hebben we eerst een kleine strandwandeling gemaakt. P1050534

Het was nog een beetje fris zo zonder jas, later kwam gelukkig de zon erbij. Na dit rondje hebben we de auto in Renesse geparkeerd en zijn toen naar Burgh-Haamstede gelopen waar we een bakje gedaan hebben bij hotel Bom. Onderweg hadden we leuke doorkijkjes naar een natuurgebied.P1050536

Het was al een stuk warmer geworden zodat we lekker op het terras konden zitten. 

P1050537

Daarna liepen we verder naar Burghsluis. Toen we er bijna waren liep Aat een stukje over de dijk en ik bleef beneden lopen.DSC00422

Even later kwamen we bij het haventje aan waar ook de voormalige lichtkoepel van de vuurtoren van Haamstede staat, deze dient nu als kantoor van de havenmeester.

 

P1050540

 

 

 

P1050541

Hier hebben we even een boterhammetje zitten eten.

Een eindje verder kwamen we bij de Plompe Toren, deze hebben we beklommen (23 meter hoog) vanwaar we een prachtig uitzicht hadden.

P1050546

P1050549

Hierna ging het een beetje mis, de route was ook wel erg summier aangegeven, en zijn we een heel stuk verkeerd gelopen. Jammer was dat we toen een flink stuk langs de grote weg moesten lopen maar gelukkig kwamen we toen weer op de goede weg uit. We liepen nogal eens langs een uitgebloeid papaverveldje:P1050561

Na in totaal 26 km kwamen we weer uit in Renesse waar we nog even wat gedronken hebben voordat we weer naar huis reden. Inmiddels was het behoorlijk warm geworden. Thuisgekomen ontdekte ik een grote rode ring op mijn been, vandaag even naar de huisarts geweest en ja hoor, het is van een tekenbeet (waarschijnlijk opgelopen tijdens het Pieterpad vorige maand) en ik moet nu 10 dagen antibiotica slikken. Een bijkomend nadeel is dat ik de komende tijd de zon moet vermijden, lastig als het zulk mooi weer is.

2 gedachtes over “Rondje Renesse – Burgh-Haamstede

  1. Dirk

    oeps, dat is lastig, dat wordt zonnehoed en merino wollen shirt met lange mouwen en lange broek. Je zult voortaan wel direct na de wandeling gaan inspecteren. Maak de kuur vooral af, want tekenbeten kunnen chronische klachten veroorzaken, sterkte er mee!
    Tijdens onze vakantie had ik die Plompetoren ook beklommen, het duurde even voor ik in de gaten had hoe dat deksel bovenin openging, maar het uitzicht was ook erg mooi, wel winderig.

    Dirk

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s