Pieterpad

We zijn heerlijk een weekje op vakantie geweest. Even was ik bang dat het niet door kon gaan daar ik de middag ervoor mijn enkel verzwikte op de fitness. Gelukkig viel het mee, hij werd wel erg dik en dat is hij nog steeds maar zolang ik gewoon liep had ik er geen last van, alleen het trap afgaan of een beetje scheef lopen deed pijn. Vorige week vrijdag vertrokken we met openbaar vervoer naar Erm waar we 5 uur en 1 kwartier over deden. Thuis was het nog koel, maar onderweg werd het steeds warmer, we hebben onze jas en vest de hele vakantie niet nodig gehad. We liepen deze keer van bed & breakfast naar bed & breakfast met bepakking wat heel veel vrijheid gaf. We hoefden alleen de heen- en terugreis met openbaar vervoer, verder geen gedoe met auto ophalen en slechte verbindingen. Ideaal, al was de rugzak behoorlijk zwaar, ’s ochtends met brood en water woog die van mij 8 kilo en die van Aat 10, naarmate het eten en drinken opraakte respectievelijk 6,5 en 8,5 kilo. Dat moet volgende keer minder, Aat heeft alles wat er in de rugzak zat gewogen en volgens hem kan er nog wel een paar kilo af, ik ben benieuwd.

De eerste avond logeerden we in b&b Op ’t Eind in Erm wat heel leuk bleek te zijn. Er was zelfs gelegenheid om zelf te koken maar dat hebben we niet gedaan, we zouden dan toch eerst boodschappen moeten doen. Alles was net gerenoveerd en we hadden een prachtige kamer en badkamer met inloopdouche.

Pieterpad van 4 t/m 8 juni 2016. Start in Erm.

We werden verwelkomd met een lekker kopje thee en ’s avonds zijn we wezen eten in het enige restaurant in het dorp, Moorman.

De volgende ochtend kwam broer Jan ons ophalen en zijn we eerst zijn nieuwe huis wezen bezichtigen, daarna heeft hij ons op het beginpunt van onze route afgezet. Hier rijdt hij weg:P1050210

Onze eerste etappe leidde naar Coevorden, ’s middags werd het steeds warmer en omdat we door het bezoek aan Jan en Margriet pas om half 11 startten kwamen we pas laat aan, ook lag de b&b  een eind van de route af. Gelukkig konden we ’s avonds fietsen lenen om uit eten te gaan. We hebben gegeten bij eetcafé Miracle, wat ons prima beviel. We logeerden deze keer in b&b Klooster. Dit was een prachtige villa in een dure wijk, maar de kamer was behoorlijk klein en de badkamer moesten we delen met de andere gasten. Pas bij het ontbijt ontdekten we dat de twee dames die we de vorige dag een paar keer waren tegengekomen ook hier logeerden, gezellig.

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we deze keer wat vroeger voor onze tweede etappe, ditmaal naar Hardenberg. Hier waren we al heel vroeg wat goed uitkwam want we hadden deze keer geen lunch bij ons en hebben heerlijk geluncht bij Cucina 39, een Italiaans restaurant. Dit beviel ons zo goed dat we hier ’s avonds ook hebben gegeten. Heerlijke gerechten en een leuke bediening. Daarna hebben we nog een tijdje aan de Vecht gezeten om vervolgens onze b&b op te zoeken.

Deze keer verbleven we bij de familie Mulder waar we gezellig een kopje thee hebben gedronken voordat we onze kamer opzochten. Het bleek een hele etage te zijn, alleen de badkamer moest gedeeld worden met de bewoners. Verder heb ik nog nooit zo’n complete b&b gezien, je kon het zo gek niet bedenken of het was er, van wattenstaafjes tot een föhn, tandpasta en tandenborstels, paraplu’s, shampoo enz. Ook stond er een oventje om broodjes in af te bakken en een magnetron en van alles in de koelkast en daarbuiten om zelf een uitgebreid ontbijt klaar te maken, echt top. De mensen zelf hielden ook van wandelen en hadden al diverse lange afstandstochten gedaan.DSC00280

Ook hier vertrokken we weer redelijk vroeg, nu naar Ommen. Hier hadden we ook van tevoren een b&b geboekt maar vrijdagavond werd dit geannuleerd omdat de eigenaresse griep had. Gelukkig konden we een andere boeken bij vrienden van vrienden van ons. Dat gaf al direct een band en het was erg gezellig. We verbleven bij de fam. Boessenkool aan de Ommeresstraat.  Onderweg naar Ommen kwamen we langs de Sprookjescamping waar we gelukkig koffie en thee konden drinken ook al was het restaurant officieel nog niet open. Verder was er geen horeca op de route deze dag. Wel kwamen we langs een bankje met een koelbox waaruit je tegen betaling wat kon pakken. P1050236Hier hebben we even gezeten maar vanwege hooikoortsklachten zijn we al snel weer verder gegaan. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij restaurant Jipp, ook hier was het eten prima en zaten we lekker op het terras.

Hier lopen we Ommen weer uit: P1050243

Dinsdag liepen we naar Hellendoorn waar we een b&b gehuurd hadden bij Tonia’s hoeve, hier was ook een minicamping maar deze is dit jaar voor het laatst geopend, er komt dan wel een vakantiehuisje. We hadden een ontzettend leuk minihuisje met een prachtige badkamer en het was er heerlijk koel binnen.

In het veld zagen we ooievaars lopen:P1050259

Omdat het nog zo’n 5 km van Hellendoorn vandaan lag konden we ’s avonds fietsen gebruiken om naar het dorp te gaan. We aten deze keer bij restaurant In de Tonne, helaas was er geen plekje in de schaduw meer, het werd ons toen toch een beetje te warm en we zijn binnen gaan zitten, gelukkig was het eten weer erg lekker.

De volgende ochtend kregen we weer een uitgebreid ontbijt en omdat we deze dag nog een etappe moesten lopen en ook weer naar huis moesten rijden zijn we deze keer extra vroeg begonnen, om kwart over 8. Vingerhoedskruid zagen we heel veel. Ook deze dag moesten we regelmatig klimmen. We zagen een ree die rustig door bleef eten toen hij ons zag zodat we mooi foto’s konden maken. P1050272

Holten was ons eindpunt waar we na 22 km de trein konden nemen van 8 minuten over 1, eerst nog een kopje thee op het terras bij het station. DSC00366Ongeveer 3 en een half uur later waren we weer thuis. Elke dag uit eten gaan is geen straf, maar ik vond het toch ook weer fijn om zelf te kunnen koken.

Het was een geweldig leuke week met fantastisch weer, veel aardige mensen ontmoet, heerlijk gegeten en genoten van de prachtige natuur. Ik krijg gelijk weer zin in de volgende etappe!

Een gedachte over “Pieterpad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s