Tulpentocht

Gisteren was de jaarlijkse Tulpentocht op Flakkee, dit keer voor de vijfde keer, een jubileum dus. Je kon wel 4 verschillende afstanden lopen en ’s middags konden fietsers de 25 km rijden. Omdat Aat geblesseerd was heeft hij niet meegedaan en ik koos voor de 25 km. Er was wel wat regen voorspeld maar we hebben het de hele tocht droog gehouden, af en toe zelfs met een zonnetje. Er stond wel een harde wind.P1050026

Dit was vlak na de start, de zon probeert hier door te breken. Al na ongeveer 1 km kwam ik Adriaan tegen met wie ik bijna de hele tocht heb gelopen, gezellig. Vooral in het begin zagen we veel tulpenvelden, het laatste stuk eigenlijk niet meer. We hadden verschillende rusten, de eerste bij de boerderij van Wesdorp, daarna bij café de Tram waar we alleen gestempeld hebben en daarna bij manege de Oostmoer waar ik een boterham heb gegeten. Traditiegetrouw kreeg je weer een pannenkoek bij de stempelpost in Stad a/h Haringvliet en daarna was het nog 5,5 km tot de finish. De tocht was weer prima georganiseerd en duidelijk gepijld. Na afloop heb ik nog een paar bossen tulpen gekocht en toen weer op de fiets naar huis, fijn als een tocht zo dichtbij is.

’s Avonds hadden we nog een leuke avond in Fort Sabina als afsluiting voor de organisatie van de Waterpoortloop. We kregen een rondleiding door het fort met uitleg en daarna was het buiten tijd geworden voor een Multimediaal kunstwerk, het was wel een beetje koud maar erg interessant. Daarna nog gezellig wat gedronken voor we weer naar huis gingen. Na zo’n lange dag heb ik lekker lang geslapen!

Vrijdagmiddag waren Derk en Lennert al gekomen, wat ook erg gezellig was, leuk om weer eens voor wat meer mensen te koken en lekker bij te praten, maar nu zijn ze weer naar hun eigen huizen vertrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s