Pompoenpakket van Willem en Drees

Vorig weekend stond er in de krant een advertentie over een pompoenpakket van Willem en Drees met korting en aangezien het echt de tijd van pompoen is besloot ik hier gebruik van te maken. Vrijdagmiddag werden twee kistjes bezorgd, één met 6 pompoenen en één met allerlei andere heerlijkheden, zoals spekblokjes, slagroom, roomboter, prei, appels, eieren, kaas en verse worst. Vandaag als eerste pompoenbroodjes gebakken.P1040266Het zijn wel vrij stevige broodjes, er wordt nl. geen gist gebruikt maar wijnsteekbakpoeder. Ze smaken goed, maar wel een beetje droog. Hier volgt het recept voor 8 broodjes:

een halve flespompoen (ongeveer 450 gram), 265 gram speltmeel of tarwemeel of een combinatie, 200 gram speltbloem of tarwebloem, 50 gram pompoenpitten + wat extra om te bestrooien, 1,5 eetlepel kaneel, 9 gram wijnsteenbakpoeder, snufje zout, 100 milliliter melk, 2 eetlepels honing, 1 ei.

Verwarm de oven voor op 190 graden, bestrijk de halve pompoen met wat olijfolie en leg hem met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 35 minuten in de oven, schep dan het vruchtvlees eruit en prak dit fijn. Meng alle ingrediënten behalve het ei door elkaar en kneed hier een deegbal van. Laat dit 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden, maak 8 bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes hiermee, versier de broodjes met pompoenpitten. Bak ze 17 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.P1040268

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s