Falkon walk 2015

Enkele maanden geleden konden we via Kruidvat een voordelig arrangement boeken, met de trein ergens heen, een overnachting in een hotel en met de trein weer terug. Een leuke wandeltocht uitgezocht en vrijdag was het dan zover. We zijn eerst met de auto naar het station van Barendrecht gegaan waar je gratis kan parkeren en vandaar met de trein naar Arnhem. Onderweg moesten we 2 x overstappen maar dat was voor zulke ervaren treinreizigers als wij zijn natuurlijk geen probleem, haha. Rond vier uur kwamen we aan op het station in Arnhem, hier zijn ze al jaren bezig met de nieuwbouw maar volgens mij is het einde nu in zicht. Wat al klaar is ziet er heel mooi uit. Het hotel wat we geboekt hadden ligt tegenover het station, we hoefden alleen maar over te steken. Na het inchecken zijn we de stad ingegaan waar we lekker wat hebben gedronken op één van de vele terrasjes met terrasverwarming, want ook al is de zomer nu begonnen, het was behoorlijk fris. Na een korte wandeling hebben we nog even op onze kamer gezeten waarna we heerlijk uit eten zijn geweest in restaurantP1030581

Karakter, een leuk ingericht gezellig restaurant met leuke muziek. Het eten was heerlijk, als voorgerecht had ik zalmtartaar op geroosterde ciabatta en Aat gamba’s met knoflook. Als hoofdgerecht hadden we beiden Black Angus sukade, geserveerd op een andijviestamppotje. Een toetje kon er echt niet meer bij, na een kopje thee/koffie hebben we nog een rondje gelopen en eenmaal op de hotelkamer hebben we nog even tv gekeken. De volgende ochtend zaten we al om 7 uur aan het ontbijt en na het uitchecken hebben we onze bagage in een kluisje op het station gestald. Dat was in feite heel makkelijk maar door ons geklungel duurde het toch wat langer. We zullen het er maar op houden dat we nog niet helemaal uitgeslapen waren. Aan de achterzijde van het station was een vlag geplaatst van de Falcon walk en er reed een busje heen en weer om de wandelaars bij de start te brengen. Deze was in Schaarsbergen bij de kazerne van de Luchtmobiele Brigade.CIMG0004

Er liepen veel groepen militairen mee, maar die hebben we onderweg nauwelijks gezien omdat die een andere route liepen.Om tien voor half 9 vertrokken we. Wij kozen voor de 30 km, die volgens het briefje (en ook volgens mijn stappenteller) 32 km bedroeg. CIMG0005 (Gewijzigd)

Dit was helemaal niet erg want het was een ontzettend leuke tocht, erg afwisselend, veel door het bos en over de hei en af en toe door een woonwijk. Ook hebben we heel veel parken doorkruist. P1030585

De eerste rust was bij kasteel Rozendaal waar we al een paar keer eerder geweest waren met de Posbankloop. Hier konden we al lekker buiten zitten voor een kopje thee en koffie.P1030586

Daarna maakten we een rondje door het park bij het kasteel en vandaar ging het naar de tweede rust bij Bronbeek. Ook hier was de verzorging prima met drinken, eten en toiletten.

CIMG0013

P1030587

CIMG0020

Er zaten ook enkele flinke hoogteverschillen in de tocht, soms moest je behoorlijk klimmen, maar het uitzicht was dan weer fantastisch. Ook de sfeer was prima.

De derde rust was weer een mobiele rust vlak voorbij huis Zypendaal. En tenslotte was er nog een rust bij Museum 40-45, maar deze was 2,5 km voor de finish, zodat we hier niet meer gezeten hebben.

P1030588

Even voor half 3 waren we terug bij de kazerne waar we nog even konden genieten van muziek tijdens het wachten op het busje wat ons weer terugbracht naar het station.P1030592

Hier nog snel even een patatje gegeten en nadat we de bagage weer opgehaald hadden konden we de trein van kwart over 3 nemen, zodat we al om 5 uur in Barendrecht waren.

Het leek wel of we een heel weekend weggeweest waren, terwijl het toch maar 1,5 dag was. Jammer dat het er naar uitziet dat dit de laatste Falcon Walk is, wegens de werkdruk van de organisatie en de Luchtmobiele Brigade hebben ze niet meer de capaciteit om een dergelijk evenement te organiseren, maar wie weet komt er nog een doorstart. Wij hebben in ieder geval genoten van deze tocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s