Quinoa met groene asperges

Vandaag weer eens een recept. Het is nu aspergetijd, maar eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van witte asperges. Wel van groene, die vind ik altijd heerlijk om b.v. te roerbakken. Deze keer heb ik ze gebruikt in combinatie met quinoa en gegrilde zalmfilet.

Quinoa wordt vaak gebruikt in een salade, maar ook in een warm gerecht is het erg lekker, je kan het gebruiken i.p.v. rijst. Op de website quinoa-informatie is van alles over dit product te lezen. Het is geen graansoort en bevat dus geen gluten, handig voor mensen met een glutenallergie.

Hier komt het recept, voor 2 personen:

150 gram quinoa (wit of rood, ik had van allebei wat);

een halve eetlepel kokosolie;

1 uitje en een teentje knoflook;

geraspte schil van een halve (biologische) citroen en citroensap;

350 gram groene asperges;

100 gram diepvriesdoperwtjes;

wat basilicumblaadjes;

1 eetlepel kappertjes;

zout en peper.

Kook eerst de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Ik had Green Age quinoa, eerst goed afspoelen en dan in 300 ml kokend water in 12 minuten garen. Verhit intussen de kokosolie en fruit het gesnipperde uitje en knoflook. Snijd ongeveer 2 cm van de groene asperges en kook ze in 8 minuten gaar, kook de doperwtjes 6 minuten. Voeg de geraspte citroenschil en wat peper en zout toe aan de uit met knoflook, dan de gare quinoa. Snijd de asperges in stukken en voeg deze met de doperwtjes ook toe. Wrijf de zalmfilet in met zout en peper en wat olijfolie en grill hem eerst 3 minuten op de huid in de grillpan en daarna nog eens 3 minuten aan de andere kant. Maak de quinoa op smaak met citroensap, kleingesneden basilicum en kappertjes. Je kan ook een halve citroen in de grillpan doen en hiervan het sap gebruiken. P1030428 (Gewijzigd)

P1030429

 

 

 

 

 

Wij vonden het erg lekker.

P1030430 (Gewijzigd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s