Paasweekend

Omdat ik nog geen lange afstanden aandurf is Aat zaterdag alleen naar Hoogerheide geweest waar hij de 40 km heeft gelopen. Hij had bijna de hele tijd regen, alleen het laatste uur was het droog. Nu moet ik wel zeggen dat hij zonder mij veel sneller loopt, hele stukken wel 7 km per uur, terwijl ik meestal rond de 6 km per uur loop, hij was dan ook niet erg laat thuis. Zoals je op één van de foto’s kan zien was het hier en daar behoorlijk blubberig.

Gistermiddag was het heerlijk weer en heb ik ongeveer een uur gelopen zonder pijn, dat gaat dus de goede kant op! ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten, ik had entrecôte gekocht bij de slager en deze heel langzaam gegaard in de oven. Eerst wrijf je hem in met zout en peper en wat olijfolie en schroei je hem heel snel aan allebei de kanten dicht in een hete pan. Daarna gaat hij, ingepakt in huishoudfolie en in een ovenschaal, minstens 45 minuten in een oven van 57 graden, dat is een beetje uitproberen, gelukkig heb ik een thermometer dus kon ik het af en toe controleren. Ook al blijft het vlees langer in de oven maakt niets uit, de kerntemperatuur is dan 57 graden en dat is perfect, het was echt heerlijk mals. P1030171

Er ging een sausje over van olijfolie, citroensap en peterselie en erbij aten we rijst en ratatouille met een schepje Griekse yoghurt en basilicum.

 

Vandaag hebben we rustig aan gedaan, eerst uitgeslapen en daarna een boerderij bezocht in het kader van Kijk bij de boer. We zijn bij Leon en Petra Jacobs geweest, Petra is de eigenaresse van fit4lady waar ik altijd naar toe ga, het was er een gezellige drukte en we hebben knolselderijsoep geproefd en een patatje, allebei erg lekker. Daarna hebben we nog wat plantjes gekocht bij het tuincentrum en verder heb ik wat zitten naaien en Aat heeft in de tuin gewerkt.

P1030178

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s