Color Magnet

Ik heb al enkele jaren een pot Color Magnet in huis, maar had er nog nooit wat mee gedaan totdat ik afgelopen vrijdag onverwacht een vrije dag had, de gelegenheid om eens te experimenteren. Color MaGnet werkt precies tegenovergesteld als een resist, het gedeelte wat ingesmeerd is trekt de verf als een magneet aan en wordt dus donkerder. De middag ervoor heb ik de Color Magnet al opgebracht op de stof omdat dit goed moet drogen en vrijdagmorgen heb ik de lapjes geverfd. Aan het eind van de middag kon ik alles uitspoelen, drogen en strijken. Voor deze lapjes heb ik een thermofax screen gebruikt, die ik eerder had gemaakt tijdens een workshop van Sary:

Ook de voetstappen zijn van een thermofax screen:P1020492

De blauwe lapjes heb ik met stempels gedaan, je ziet het niet zo duidelijk:

Omdat ik toch bezig was heb ik nog wat lapjes zonder Color Magnet geverfd, alles in de rijstkoker laten inwerken. Zo heb ik toch weer een leuk stapeltje.

P1020496

Ik heb wel geleerd dat het contrast groter is als je de verf flink verdunt, dus niet te donker en het is ook beter om meer te roeren en kneden zodat er minder tekening in de stof zit, dan komen de figuren wat duidelijker uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s