Culinair weekend

Gisteravond kregen we onze vroegere buren te eten en ik had ’s middags alles al voorbereid zodat er tijdens het etentje niet veel meer hoefde te worden gedaan. Vrijdagmiddag had ik alvast Marokkaans brood gebakken en chocolade gemaakt. Eerst hadden we een amuse, een klein gerechtje in een glas met vijgenjam, abrikozen, rauwe ham, geitenkaas, rucola en pijnboompitten. Hierover wat balsamicocrème, die had ik zelf gemaakt door wat port met een zelfde hoeveelheid balsamicoazijn in te koken.P1020360 (Gewijzigd)

Daarna als voorgerecht koude avocado/komkommersoep, gegarneerd met blokjes tomaat en komkommer en wat bieslook.P1020361 (Gewijzigd)

Het hoofdgerecht was gevulde kiprolletjes met couscous en abrikozen, het recept hiervan heb ik al eerder geplaatst. Hierbij het Marokkaanse brood en couscoussalade met geroosterde groenten. Helaas ben ik na het voorgerecht vergeten foto’s te nemen. Als toetje Marokkaanse sinaasappelsalade met dadels en kaneel. Tenslotte koffie met de zelfgemaakte chocoladebrokken. Alles was prima gelukt en de gasten vonden het ook erg lekker.

We hadden dus niet gelopen, ook al omdat Aat in de tuin moest werken, we hebben een nieuw stuk border en hadden daar vorige week al diverse plantjes voor gekocht.P1020358

Hier komen nog een paar groepen met struikjes tussen.

Vandaag was het zulk heerlijk weer dat we vanmiddag een deel van de Koploper zijn wezen lopen tussen Stellendam en Goedereede, zodat we toch nog wat kilometers hebben gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s