Vakantie Frankrijk 2014

We zijn weer thuis na 2½ week in Frankrijk. We hebben een heerlijke vakantie gehad met veel mooi weer, het valt wel een beetje tegen nu we weer thuis zijn! We zijn begonnen in de Morvan bij Thea en Bernard waar we al twee keer eerder hebben gelogeerd.CIMG0020 (Gewijzigd)

Hier zijn we 2 nachten gebleven zodat we een dag hadden om te wandelen voordat we naar ons volgende adres vertrokken. Deze keer hadden we een kamer geboekt i.p.v. een gîte en ’s avonds hebben we gezellig met hen en nog een paar andere gasten buiten gegeten.CIMG0023

We hadden een wandeling uitgezocht die gedeeltelijk langs het Lac du Pannecière liep en gelukkig veel door het bos, want het was behoorlijk warm. Het laatste stuk liepen we in de volle zon dus waren we blij dat we weer terug waren.P1010810 (Gewijzigd)

Je kan in de Morvan echt prachtige tochten maken, erg gevarieerd.P1010796

Het tweede adres was bij Mas Bernadis in de Cevennen, hier hadden we voor een week een klein appartementje gehuurd. Het kostte heel wat moeite om er te komen, heel veel haarspeldbochten en het laatste stuk weg was zo smal en slecht dat we al dachten dat we verkeerd zaten, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Vanuit het huis hebben we enkele leuke wandeltochten gemaakt en af en toe zijn we ook wat verder weg gegaan.P1010833

Deze wandeling voerde ons langs de ruïnes van het kasteel Allegre, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden.P1010841 (Gewijzigd)

Hierboven zie je het kasteel vanuit de verte toen we weer op de terugweg waren. Er zijn ontzettend veel kastanjebomenP1010858 (Gewijzigd)

in de Cevennen en de tochten lopen vaak door de bossen via allerlei slingerpaadjes. Op 1 van de tochten kwamen we langs een feeëngrot, helaas geen fee gezien.CIMG0067

In St. Ambroix was een grote markt met veel biologische producten, hier verkocht de eigenaar van ons huisje ook zijn eigen bier, hij heeft nl. bij het huis een bierbrouwerij. Ook hebben we een keer in hun restaurantje gegeten.

Hier kwamen we langs een wijngaardje met prachtige druiventrossen.CIMG0087

Het landschap in de Cevennen is behoorlijk ruig met veel dichtbegroeide bossen en bergen, erg mooi maar voor mij een beetje te beklemmend, ik kijk liever wat meer van me af.P1010844 (Gewijzigd)

Verder bezochten we nog 1 van de mooiste dorpjes van Frankrijk: Aiguèze, waar we een mooi uitzicht op de rivier hadden.

P1010869

Na deze week vertrokken we naar ons derde adres, maar daarover schrijf ik in het volgende verslag.

Een gedachte over “Vakantie Frankrijk 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s