Wandelvierdaagse Apeldoorn

Maandag zijn we naar Apeldoorn vertrokken voor de vierdaagse. We hadden een leuk appartement in het centrum, “Aan de Sprengen” geheten en werden bijzonder vriendelijk en gastvrij ontvangen door Carla en Marco, die reuze behulpzaam waren.

’s Middags zijn we gelijk naar het terrein van de Victoria Boys gegaan waar we de startkaarten konden ophalen evenals de kleding van Life-Line die we mochten testen. Je kon je hiervoor van te voren opgeven en wij waren uitgekozen. We kregen een broek, poloshirt, fleece vest en regenjas, die we na afloop ook mochten houden. In ruil daarvoor kregen we aan het eind van de eerste dag een uitgebreid interview en werd er ook nog een hele fotoserie gemaakt, erg leuk. Natuurlijk hoefde het fleece vest niet aan, dat zou veel te warm zijn. Helaas regende het de hele eerste dag, evenals de tweede dag zodat we de regenbroeken over onze broek moesten aantrekken. Ik heb die twee dagen dan ook geen foto’s gemaakt, het was gewoon niet te doen, ook zagen we weinig van de omgeving omdat je de hele tijd op moest letten waar je je voeten zette. Zo zagen onze regenbroeken er na afloop uit: P1010700

Gelukkig hadden we allebei extra schoenen bij ons zodat de natte schoenen konden drogen. Na 2 dagen 40 km ploeteren door de blubber zag ik het even niet meer zitten, maar gelukkig scheen de volgende dag de zon.CIMG0007

Heerlijk om gelijk in korte broek en blote armen te kunnen starten! Iedereen is gelijk een stuk vrolijker en je kan genieten van de mooie natuur.

We liepen heel veel door het bos, maar ook over de heide en soms door het zand, het klimmen en dalen vond ik erg meevallen. P1010663

We begonnen elke ochtend rond 7 uur en waren dan ongeveer kwart over 3 weer bij de finish, 1 dag was het wat later want toen was de afstand zelfs 42,8 km. En dan te bedenken dat de auto ook elke dag nog ruim een km van de start/finish vandaan stond, vooral na afloop viel dat niet altijd mee. CIMG0011 (Gewijzigd)

We kookten zelf in ons appartement, dus moesten er ook nog boodschappen gedaan worden, alleen donderdagavond zijn we lekker uit eten gegaan bij Ste. Maxime, op loopafstand van ons verblijf. Het voorgerecht hebben we nog buiten gegeten, maar daarna moesten we snel naar binnen vanwege een flinke stortbui. Ook ’s nachts schijnt het nog hevig geregend te hebben en geonweerd maar daar heb ik gelukkig niet veel van gehoord.

We kozen het dagmenu, wat bestond uit een voorgerecht met gerookte zalm, maar dan anders, de kok kwam precies uitleggen hoe, precies weet ik niet meer maar het werd op de barbecue klaargemaakt en was echt heel erg lekker, daarna wilde eend met mandarijnensaus en als toetje had ik een taartje van frambozen en passievruchten met aardbeien erbij en hangop.

Aat nam als toetje een kaasplankje en ook toen kwam de kok weer uitleggen wat het allemaal was. Alles was heerlijk en toen we naar huis gingen was het ook weer opgeklaard. Vrijdags moesten we extra vroeg op omdat we eerst moesten inpakken, gelukkig was het ook deze dag prima weer, iets minder zon dan donderdag maar dat vonden we niet erg. Na afloop kregen we een medaille en hebben nog even een patatje gegeten voordat we naar huis vertrokken. Daarna de bagage opgehaald die we overdag in het appartement mochten laten staan en toen de lange reis met file’s naar huis. Hieronder nog wat foto’s van de laatste twee dagen, we kwamen o.a. langs Radio Kootwijk, door Ugchelen, Elspeet, Hoenderloo, er waren elke dag genoeg rusten en we hebben het heel gezellig gehad, leuke contacten met andere wandelaars.

Af en toe stonden er mensen langs de kant met snoepjes of komkommer en de laatste twee dagen werden er ook flesjes water uitgedeeld, op sommige plaatsen was muziek en de laatste dag dacht ik dat ik ging hallucineren vanwege de warmte omdat ik ineens doedelzakmuziek hoorde, maar het bleek toch echt te zijn, prachtig, je gaat gelijk met meer energie lopen! Ik ben blij dat ik na de eerste twee dagen toch doorgezet heb, want het was al met al toch een erg leuke belevenis en we hebben geen blaren en nauwelijks spierpijn opgelopen.P1010695 (Gewijzigd)

Je ziet en spreekt heel veel mensen onderweg, oud en jong, op allerlei manieren uitgedost, er liep zelfs een man op klompen! Ook waren er enkelen die volgende week de vierdaagse van Nijmegen gaan lopen, heel knap, ik denk toch niet dat ik dat zou kunnen zo snel achter elkaar. De laatste dag hebben we een tijd opgelopen met 2 zussen van Flakkee, maar verder hebben we niet echt bekenden gezien. Tot slot nog een foto van de medaille’s.P1010697

Een gedachte over “Wandelvierdaagse Apeldoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s