Aspergetocht

Gisteren hebben we de Aspergetocht vanuit Stellendam gelopen. Omdat we deze keer de 40 km wilden lopen zijn we vroeg begonnen, om half 7 vertrokken we al van huis zodat we even voor 7 met de tocht konden beginnen. Het was heerlijk weer om te lopen en de tocht was prima verzorgd met voldoende rustposten.P1010565 (Gewijzigd (2))

Eerst liepen we langs de Stellendamse haven naar het Scheelhoekbos, waar enorme berenklauwen stonden.P1010567 (Gewijzigd)

Daarna liepen we onder de brug door naar de vismijn en over het strandje de duinen in.

 

 

P1010568 (Gewijzigd)

CIMG0010

Bij de parkeerplaats van de Kwade Hoek gingen we over de Oostdijk naar “de Halve Maan” waar een stempelpost was en we een kopje thee konden drinken. Van hieruit gingen we via de duinen naar het strand en over het strand naar “de Zeester” waar de volgende stempelpost was.P1010573 (Gewijzigd)

Het was inmiddels zulk lekker weer geworden dat de pijpen van de broek konden.

Het volgende stuk ging over prachtige wegen naar Ouddorp met regelmatig uitzicht op de vuurturen en even voorbij speeltuin “de Flipjes” was weer een stempelpost. Bij alle stempelposten kon je water krijgen en fruit.P1010579 (Gewijzigd)

 

 

Via een klein bosje ging de route weer richting “de Halve Maan” waar we even later nog een stukje meekregen van de Truckrun, wat een oorverdovend lawaai als ze vlak langs je rijden! Gelukkig was dat maar een heel klein stukje, wij sloegen al gauw af richting Goedereede.

P1010581 (Gewijzigd)

CIMG0022

In Goedereede was het erg gezellig vanwege de Goereese Portdagen, we hebben hier heerlijk op het terrasje bij de Gouden Leeuw gezeten, maar moesten op een gegeven moment toch weer verder, eerst weer een stukje richting Ouddorp en daarna onder de grote weg door naar de dijk langs het Grevelingenmeer. Het laatste stuk voerde ons weer naar Stellendam, nog een stukje door het Stellebos en toen was het genieten van een lekker kopje aspergesoep bij Het Wapen van Stellendam.P1010591

Een gedachte over “Aspergetocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s