Quinoasalade

Vandaag weer eens een recept, quinoasalade met groene kruiden. Deze salade aten wij gisteren met kipspiesjes in pancetta erbij. Quinoa lijkt een graansoort, maar het zijn zaden en is echt superfood.

Voor 2 personen heb je nodig: 125 gram quinoa, 1/2 theelepel komijnzaadjes, 1/4 liter groentebouillon, 1/2 courgette, 1 gele of rode paprika, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, diverse kruiden zoals peterselie, munt, basilicum, 1 sjalotje, 25 gram rucola, 1/2 limoen en wat zout en peper.

Spoel de quinoa af onder de kraan en rooster het daarna met het komijnzaad zo’n 5 minuten in een droge pan. Voeg de helft van de bouillon toe en wanneer dit opgenomen is voeg dan steeds kleine beetjes bouillon toe. Na 15 minuten is de quinoa gaar, doe ze over in een schaal en laat afkoelen. Snijd de courgette en paprika in lange dunne reepjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie en bak de groenen rondom bruin, niet te gaar laten worden. Snijd de sjalot in ringetjes en maak de rucola iets kleiner. Rasp de limoen en pers hem uit. Meng de quinoa met de rest van de olijfolie en met de rasp en sap van de halve limoen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gebakken groentes en de fijngesneden kruiden, sjalot en rucola erdoor en serveer direct. De salade mag nog lauwwarm zijn.

Ik had geen basilicum en munt, maar met alleen peterselie was hij ook erg lekker. In plaats van het sjalotje kan je ook bosuitjes gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s