Weekend

Zaterdag hadden we allerlei klusjes en boodschapjes te doen zodat we niet zijn wezen wandelen, we zijn o.a. naar de open dag van een nieuwe Landwinkel geweest en hebben een kerk bezocht. Gisteren hebben we nog wel een stukje gelopen.

Omdat Aat geen suiker meer eet heb ik het boek “Zonder suiker” gekocht van Anne Marie Reuzenaar. Een heel fijn boek waarin precies uitgelegd staat waarom suiker zo slecht is en met een heleboel recepten. Zaterdag heb ik een vijgenbrood gemaakt, heerlijk, het rook ook zo lekker in huis! En gisteren heb ik tomatenketchup gemaakt. Hier volgt het recept:

1 kilo pomodori tomaten of romatomaten, 50 ml ahornsiroop, 10 gekneusde peperkorrels, zeezout, scheut olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 3 tenen knoflook, 1 bosje basilicum, 5 dl gezeefde tomaten, 1/2 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen steviablad.

Verwarm de oven voor op 175 graden, was de tomaten en snijd ze in stukjes. Vermeng ze in een braadslee met de siroop, gekneusde peperkorrels, zeezout, een scheut olijfolie en de rode wijnazijn. Zet de braadslee 60 minuten in de oven en roer af en toe even om. Pel de knoflook en snijd in plakjes, hak de basilicumblaadjes grof. Doe het tomatenmengsel over in een pan en voeg de knoflook, basilicum en gezeefde tomaten toe. Laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer het met de staafmixer. Breng op smaak met zeezout, chilipoeder en stevia. Schep de ketchup in gesteriliseerde potten en bewaar ze op een koele donkere plaats of in de koelkast.

Ik heb de helft van het recept gemaakt en had genoeg voor twee jampotjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s