Aardbeienspread

Ik heb een pond aardbeien in tweeën gedeeld en hiervan 2 soorten spread gemaakt. Voor de eerste heb ik de aardbeien in een pannetje gedaan en met een pureestamper fijngestampt, toen aan de kook gebracht en een paar minuten laten koken. Daarna een beetje agavesiroop toegevoegd en in een schoon potje gedaan en laten afkoelen. Voor de tweede heb ik de aardbeien rauw met een vork geprakt, hieraan een halve eetlepel chiazaadjes en een halve eetlepel water toegevoegd plus wat stevia en ook in een potje gedaan.

Vanmorgen heb ik allebei de soorten op brood gedaan en geproefd welke het lekkerste was. Echt veel verschil vond ik er niet in zitten, de spread die niet gekookt was smaakte iets meer naar aardbeien, maar deze kan je natuurlijk maar heel kort bewaren, maximaal 2 dagen denk ik.

Omdat Aat tegenwoordig zo weinig mogelijk suiker eet heb ik agavesiroop en stevia gebruikt om te zoeten. Hij had altijd veel last van hoofdpijn en nu hij bijna geen suiker meer gebruikt komt het veel minder voor. We hadden het er ook met Corma over in Alkmaar en toen verraste ze ons met een steviaplantje, ik moet nog een beetje uitzoeken wat je daar mee kan doen maar er is veel over te vinden op internet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s