Wandelvierdaagse Alkmaar deel 2

Na afloop van de tweede dag zijn we bij zoon Martijn en Yvonne in Amsterdam geweest waar we lekker hebben gegeten, we waren nu toch in de buurt, wel weer op tijd naar huis want de wekker ging elke ochtend om kwart voor 6.

Voor de derde dag was veel regen voorspeld maar het zou wel warm worden, dat werd het dus niet. We kregen wel de regen, van de 8 uur hebben we 10 minuten droog gelopen, maar het was koud, zo’n 14 graden. En als je dan helemaal nat bent is dat niet fijn, op het laatst kon ik na toiletbezoek mijn broek bijna niet meer vast krijgen, mijn vingers waren stijf van de kou.

We begonnen deze dag in het stadion van AZ de Heilooërbos en Abdijroute. In het begin liep ik nog in korte broek, maar later heb ik mijn regenbroek er overheen aangetrokken, toen was het eigenlijk al te laat.

We hebben deze dag verder geen foto’s meer gemaakt. Ik vond het ook sneu voor alle vrijwilligers bij de rustposten, bij sommige posten stonden ze gewoon in de regen kou te lijden!

De laatste dag begon gelukkig met goed weer maar omdat ze ook regen voorspeld hadden heb ik me deze dag wat warmer aangekleed! Tot 12 uur liepen we droog, maar daarna regende het ook weer constant. Deze keer liepen we de Geestmerambachtroute en begonnen we bij sportcomplex Oosterhout. 

Hier ook weer een post waar bananen uitgedeeld werden.

Tijdens de 4 dagen heb ik 2 keer een flinke dip gehad, de eerste keer op dag 3 vlak voordat we het strand op gingen, het waaide en regende toen zo hard en ik was helemaal verkleumd maar gelukkig hadden we op het strand wind mee. En de 2e keer tijdens de laatste rust voor de finish, mijn benen en voeten deden zeer en alles was nat en plakte. Maar als je dan overal mensen in de regen ziet zitten die je aanmoedigen en snoep aanbieden en je even kan schuilen in een garage lukt het weer wel. Wat ook helpt is als je een tijd oploopt met iemand en gezellig kan kletsen, je bent dan zo weer een paar km verder, Trijntje bedankt!

En het voordeel van de regen was dat ik geen last had van hooikoorts. Ondanks alle ontberingen hebben we de laatste dag toch flink doorgelopen want we waren ruim een half uur vroeger bij de finish dan de andere dagen! Jammer dat het toen nog steeds regende, je hebt dan geen zin meer om op een terrasje te gaan zitten. Deze vrolijke aardbeien liepen een tijdje voor ons:

Ook hier weer veel muziekgroepjes, erg gezellig.

Het laatste stuk liepen we op de rode loper door de Langestraat en we finishten op het Waagplein. Onderweg kregen we nog een (kunst)zonnebloem uitgereikt en op het eind een mooie medaille.

Corma stond ons al op te wachten om ons op de foto te zetten en toen snel naar huis voor een warme douche!

Je kan aan onze gezichten we zien dat we moe zijn:

Een goede vriendin van Corma is fysiotherapeute en heeft heerlijk mijn kuiten gemasseerd. ’s Avonds zijn we lekker met zijn vieren wezen eten bij the Flying Dragon in Akersloot, een Chinees specialiteitenrestaurant.

Zondag zijn we weer naar huis gereden en wonder boven wonder hebben we allebei weinig last, alleen wat stijve benen. De eerste dag had ik een klein blaartje maar verder niet, terwijl ik de derde dag zelfs 20 km met natte sokken heb gelopen. We waren allebei wel heel blij toen we dit bordje zagen staan:

We vonden het een flinke uitdaging maar het geeft wel een ontzettend goed gevoel als je het haalt.

Er was heel veel te zien onderweg en alles was perfect geregeld, duidelijke pijlen, voldoende toiletten, vriendelijke medewerkers: hulde aan de organisatie! En aan het weer kan niemand iets doen. Corma ook bedankt voor alle goede zorgen en gezelligheid!

Volgens mijn stappenteller heb ik in totaal 208.933 stappen gezet en ruim 8000 calorieën verbrand, hoe kan het dan dat ik geen grammetje ben afgevallen?? Vandaag maar gelijk weer naar de fitness geweest.

 

3 gedachtes over “Wandelvierdaagse Alkmaar deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s