Tomatensoep

Ik kijk regelmatig naar 24kitchen en onlangs zag ik Jamie Oliver deze tomatensoep met nacho’s en jalapeño-yoghurt klaarmaken in 15 minute meals. Ik heb snel alle ingrediënten opgeschreven en de bereidingswijze en we hebben deze heerlijke soep zaterdag gegeten. Hier is mijn versie (voor 2 personen):

Bak in 1 eetlepel olijfolie 1 ui of 2 lente-uitjes, voeg 2 geperste teentjes knoflook toe en de stelen van een half bosje koriander, even fruiten, daarna een halve pot geroosterde paprika’s en 1 blik tomaten toevoegen + 400 ml kokend water en zout en peper. 40 gram rijst toevoegen en alles 8 minuten laten koken.

Intussen een halve rode peper (of een hele, als je van erg pittig houdt), 1 lente-uitje en een stukje fetakaas klein snijden en dit met de blaadjes van het halve bosje koriander en een handvol kerstomaatjes op een schaal leggen, hierover avacadokrullen verdelen.

Leg een halve zak tortillachips in een ovenschaaltje, strooi er flink wat geraspte kaas over en zet dit 3 à 4 minuten in een oven van 200 graden. Meng wat yoghurt met twee theelepels jalapeñopepers en eventueel wat munt (dat heb ik weggelaten omdat we daar niet van houden) en meng dit met de staafmixer.

Pureer daarna de soep met de staafmixer, proef of er evt. wat water bij moet en roer een beetje limoensap door.

Stel je eigen soep samen door eerst je kom met chips en de tomaatjes e.d. te vullen, daarover gaat de soep en tenslotte een flinke schep yoghurt. Wij vonden hem erg lekker. Als toetje had ik een crumble gemaakt met mango en banaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s