Gewassen en gestreken

Alle 25 lapjes voor de staalkaartenruil zijn gewassen en gestreken, ik vind ze prachtig geworden!

Nu nog in stukjes snijden en opplakken, gelukkig houd ik van elk lapje nog een flink stuk voor mezelf over.

Gisteren was het weer heel wat beter dan zaterdag (en dan vandaag), zo konden de lapjes zelfs buiten drogen en we zijn nog een flink rondje wezen lopen. ’s Avonds hebben we een heerlijke salade gemaakt met geitenkaasjes en courgettesoep. Het recept van de salade kwam uit de Proef& van Gall&Gall, wel een klein beetje aangepast:

Voor 2 personen 75 gram peultjes blancheren in zout water en 125 gram groene asperges, allebei ongeveer 3 minuten en niet 15 zoals in het recept staat, dat is echt veel te lang. Afgieten en spoelen met koud water, snijd de asperges in stukken. Snijd met een kaassschaaf plakken van 1/2 courgette, bestrijk ze met olijfolie en gril ze 2 tot 3 minuten in de grillpan. Maak een dressing van 1,5 eetlepel olijfolie, 1/2 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel honing en zout en peper. Rooster in een droge koekenpan 2 eetlepels pijnboompitten, laat ze afkoelen. Wikkel kleine stukjes geitenkaas in pancetta en bak deze om en om in ongeveer 2 minuten. Verdeel over 2 platte borden wat rucola, peultjes, asperges en courgette. Sprenkel de dressing erover, garneer met de pijnboompitten en leg de geitenkaasjes in het midden.

2 gedachtes over “Gewassen en gestreken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s