Experimenteren

Ik heb wat zitten experimenteren met verven door lapjes op verschillende manieren te vouwen en er daarna een elastiekje om te doen. Omdat ik niet zeker van het resultaat was heb ik hiervoor stukken van een oud laken gebruikt, maar de uitkomst is zodanig dat ik het volgende keer wel met goede stof kan doen.

Sommige lapjes ga ik misschien nog een keer oververven, waarbij de lichte stukken ingevuld kunnen worden, zoals bij deze lap: 

 

Dit lapje heb ik opgepropt in een klein bekertje en er zwarte verf overgegoten, mooi met die lichte stukken waar de verf niet bij kon.

 

Het volgende lapje had ik al eerder geverfd, maar ik vond het een beetje te felgeel van kleur, ik heb het gevouwen en er ook zwarte verf overgedaan, gelukkig zie je nog wat gele stukjes.

Bij de volgende lap heb ik eerst wat verf in een potje gedaan, daarin een deel van de lap gepropt, toen een andere kleur over het volgende stuk van de lap en tenslotte een derde kleur over het laatste deel, waarbij de kleuren mooi in elkaar overlopen.

De middelste kleur komt wat grijs over, maar is in het echt paarser.

Ik heb dus geen van de lapjes gekneed, maar afgewacht wat de verf zou doen, de kleuren splitsen dan net als bij sneeuwverven, alleen in wat mindere mate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s