Pittige tomatensoep

Vanavond weer een heerlijk soepje gegeten en daarna fattoush, een salade van groenten en geroosterde stukjes pittabrood, erg lekker. Er moest sumak door en dat had Rosanne pas voor me meegebracht, ik denk niet dat het hier op Goeree-Overflakkee ergens te koop is.

De soep maak je als volgt:

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg een in ringetjes gesneden ui, een halve in stukjes gesneden winterwortel en een in stukjes gesneden rode paprika toe, laat dit ongeveer een kwartier sudderen. Voeg dan twee fijngesneden knoflookteentjes en een fijngesneden rode peper toe, laat even meebakken en doe er dan 400 ml groentebouillon en een half blik tomatenblokjes bij. Breng weer aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen. Maak de soep met de staafmixer glad. Meng 2 eetlepels Griekse yoghurt met een stukje geraspte komkommer en peper en zout en serveer de soep met een schep van de yoghurt en een scheutje olijfolie. Als je soep overhebt kan je die de volgende dag koud eten, ook erg lekker.

Volgende week kan ik weer pompoensoep maken want de eerste pompoenen zijn geplukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s