Omloop 2012

We hebben het allebei gehaald, Aat de 80 km die in werkelijkheid zeker wel 83 was en ik de 55 km. Ik begon in Ouddorp om 7 uur, dus dat was vroeg opstaan.  Omdat ik bang was om door de wekker heen te slapen heb ik natuurlijk nauwelijks geslapen en was al lang voordat de wekker ging uit bed. Twijfels over wat aan te trekken, er was wel flink veel regen opgegeven maar ook temperaturen van rond de 20 graden en de ervaring leert dat ik het altijd gauw warm heb tijdens het wandelen. Helaas hadden we al snel na de start regen wat behoorlijk lang duurde, ik had spijt dat ik een korte broek aan had. Die was natuurlijk al gauw doorweekt, zelfs mijn onderbroek was nat en daardoor moest ik ontzettend vaak naar de w.c., ik geloof dat ik alle Dixies onderweg gehad heb. Het was ook vrij koud door de harde wind en regenbuien, 1 x zelfs met hagel! En die 20 graden hebben we echt niet gehaald.

Ik had geen fototoestel meegenomen, maar heb nog een paar foto’s kunnen maken met mijn telefoon. 

De tocht was weer prima verzorgd, bij elke post kreeg je wat te eten, snoepen of drinken en in Herkingen weer een heerlijk bordje soep en yoghurt. Eigenlijk hoef je zelf geen eten mee te nemen voor onderweg, dat scheelt weer gewicht. Ik liep samen met Bea wat erg gezellig was en je helpt elkaar door moeilijke momenten.

Bij Ouddorp stond Hans ons al op te wachten met een lekkere Mars voor onderweg en Willy en Jolanda kwamen ons aanmoedigen bij de Hoek van St. Jaepe. Ook kregen we geregeld sms-jes door. Iedereen bedankt voor alle steun en aanmoediging, dat helpt echt! Vanwege het slechte weer stonden er niet veel mensen langs de weg, maar toen we door Oude Tonge liepen was het net lekker zonnig en daar was het feestelijk met o.a. steltlopers, dat verzachtte weer het feit dat we niet over het bruggetje konden maar 3 km moesten omlopen.

Aat had wel zijn fototoestel meegenomen, maar ook niet echt veel foto’s gemaakt. Hij was vrijdagavond om 11 uur in de regen begonnen, maar verder had het ’s nachts gelukkig niet geregend. Het strand was behoorlijk zwaar vond hij en dan is het ook nog eens donker, echt niets voor mij. 

Hier zie je een deel van de vele vrijwilligers aan het werk.

We hadden regelmatig telefonisch contact maar het was meestal moeilijk te verstaan vanwege de harde wind.

Soms liepen we over grasdijken, dan weer kilometers lang over een fietspad en het laatste stuk voor Ooltgensplaat is echt eindeloos lang over asfaltdijken. Dan nog een stukje via het fort en ja hoor, daar is de finish! Even voor half 6 waren we er, Aat was toen al thuis, hij was rond half 4 bij de finish.

Jan, de man van Bea, stond ons al op te wachten met voor allebei een mooie bos bloemen. Nog even een medaille en een oorkonde in ontvangst nemen plus een stempel in het wandelboekje en toen lekker naar huis.

Hier loopt Aat langs Goedereede:

Hij heeft een hele tijd opgelopen met Appie en Jannie uit Drachten, Jannie houdt een wandelweblog bij wat wij altijd lezen, je hebt dan het gevoel dat je hen al een beetje kent. Jannie heeft al een uitgebreid verslag van de omloop met foto’s op haar weblog gezet. Aat vond het erg leuk om hen nu eens in het echt te ontmoeten.

 

 

 

 

Zij liepen trouwens de hele Omloop, 110 km, dit jaar voor de derde keer.

Jannie heeft ook een foto van Aat gemaakt bij het rustpunt bij de uitgang van de Slikken.

 

2 gedachtes over “Omloop 2012

 1. Hallo Aat en Janny

  Eerst Aat maar gefeliciteerd met het behalen van zijn eerste Kennedymars, supergoed gedaan!
  Zo zie maar wat een wandelblog te weeg brengt! Het is altijd leuk mensen tegen te komen die dezelfde hobby hebben!
  En het was leuk om met Aat op te lopen.
  Ik neem de tijd om eens op jullie weblog te sneupen.
  Quilten en koken is ook een hobby van mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s