Zomerse salades

Hoewel het nog steeds niet echt wil lukken met de zomer heb ik toch een paar keer een lekkere zomerse salade gemaakt en ze smaakten prima. De recepten komen allebei uit het boek “de zomer van de zilveren lepel” wat ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg.

Eerst een frisse rijstsalade met ansjovis:

Kook voor 2 personen 120 gram rijst gaar en 25 gram doperwten. Giet allebei af en spoel af onder koud stromend water, goed laten uitlekken. Schep de rijst en doperwten in een schaal en voeg een halve in reepjes gesneden rode paprika toe, 40 gram gehakte ansjovis uit blik, 50 gram olijven en een halve eetlepel kappertjes. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap, breng op smaak met peper en zout en giet over de salade.

Omdat de avocado’s in de aanbieding zijn maakte ik gisteren als voorgerecht deze salade, ook weer voor 2 personen:

Schil, halveer en ontpit 1 avocado en snijd het vruchtvlees in repen, besprenkel het met citroensap. Pel een mandarijn, verwijder de witte velletjes en snijd hem in plakjes. Leg wat slablaadjes op twee bordjes, leg hierop plakjes van een tomaat en een lente-uitje in ringetjes, dan de avocadoreepjes en de plakjes mandarijn. Bestrooi met wat gehakte peterselie. Maak een dressing van 1 theelepel dijonmonsterd, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper en giet dit over de salade.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s