Zevendorpentocht Tholen

Gisteren was de zevendorpentocht op Tholen, wij kozen de 40 km (bijna 41) dus kwamen we maar door 5 dorpen, alleen de 50 km kwam door alle zeven. We waren al om half 6 opgestaan, zodat we al even over half 7 op het parkeerterrein waren vanwaar we met een busje naar de start werden gebracht. Om 7 uur werd het startsein gegeven en onder de klanken van het muziekkorps vertrokken de lopers voor de 30, 40 en 50 km. Een leuk gezicht, zo’n hele stoet lopers. 

Het weer kon niet beter, zeker in vergelijking met de dagen ervoor, of te heet of te nat en vandaag, maar wij hadden een lekker zonnetje en gelukkig ook een verkoelend windje.

De tocht was weer prima georganiseerd, veel rustposten met overal wel wat te drinken of te eten.

We liepen voornamelijk over dijken en polderwegen en kwamen langs water en langs mooie bloemenvelden. In het begin loop je erg dicht op elkaar maar na een paar kilometer wordt dat vanzelf minder en kan je beter je eigen tempo lopen.

Bij één van de wagenrusten kreeg je volgens traditie een stuk watermeloen, heerlijk verfrissend! Een leuk gezicht, die mooie kleuren.

 

 

Een eindje verder liepen we vlak langs een boerderij en vandaar door een mooie bomenlaan.

 

Jammer dat ik weer last kreeg van mijn bovenbeen en heup vanwege mijn val van twee weken geleden, zolang ik doorliep ging het nog maar na een rustpauze was het wel erg lastig om weer te beginnen.

In Tholen liepen we langs het haventje en onderweg kregen we bij de slager nog een lekker stukje worst.

Daarna nog over het beruchte betonpad door de boomgaard waar ik twee jaar geleden bijna flauwgevallen ben van de hitte. Ook hier kregen we weer lekkere hapjes en toen was het nog maar een kleine 2 km naar de finish, waar we rond half 4 aankwamen. De muziek stond weer te spelen, ook onderweg zijn we hen een paar keer tegengekomen, hier staan ze bij 1 van de rustpunten te spelen.

Op de achtergrond zie je de wagen waarin ze ons voorbijgereden waren. Ik vond het ondanks mijn zere been een leuke tocht waarbij we weer veel bekenden zijn tegengekomen en ben blij dat ik een keer 40 km gelopen heb, alvast een goede oefening voor de halve omloop in augustus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s