Tulpentocht

Gisteren was het dan eindelijk zover:  de eerste Tulpentocht op Goeree-Overflakkee. Helaas begonnen we al gauw met een stevige bui en bleef het de daaropvolgende uren ook niet helemaal droog, maar gelukkig hadden we regenkleding bij ons en op het laatst hadden we zelfs nog af en toe een zonnetje.

Ondanks het niet zo erg mooie weer waren er toch heel veel deelnemers,  in totaal ongeveer 380, verdeeld over 3 afstanden: 7, 10 en 25 km. Wij liepen de 25 km.

De tocht was met pijlen uitgezet zodat je geen last had van natgeregende briefjes. De eerste rust was op 7 km bij café de Tram in Nieuwe Tonge, waar we koffie en thee gedronken hebben, daarna gingen we weer verder door de polder. De volgende rust was bij manege de Oostmoer op 15 km.

Onderweg zagen we velden met tulpen in allerlei kleuren, geel, rood, paars, wit, roze, een prachtig gezicht. In Stad a/h Haringvliet stond een tentje waar je een broodje kreeg of een pannenkoek, wij kozen voor de pannenkoek, erg lekker! En weer wat verderop stond een tentje waar je een appel kreeg of een flesje water.

Eigenlijk was het maar goed dat het de laatste weken niet  zo warm was, anders had je kans dat er al heel wat tulpen gekopt waren.  Al met al was de tocht prima georganiseerd, zeker voor herhaling vatbaar. Hier nog een kleine impressie:

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s