Vlechten

Marthy schreef een tijdje terug een blogje over strikken in het haar. Ik moest toen gelijk aan mijn eigen jeugd denken, toen ik klein was had ik ook een strik in het haar, maar toen mijn haar wat langer werd kreeg ik vlechten. Hier samen met mijn moeder en oudste broer.

We hadden een groot gezin en mijn moeder had het ’s morgens erg druk, daarom ging ik altijd naar mijn tante die naast ons woonde en zij maakte mijn vlechten. Alleen bij speciale gelegenheden kreeg ik een paardenstaart, zoals hier toen ik bloemen mocht aanbieden aan de vrouw van de commissaris van de koningin, ter gelegenheid van de Fluzi.

Fluzi staat voor Flakkee uit zijn isolement, een grote tentoonstelling bij de ontsluiting van het eiland Goeree-Overflakkee door de Haringvlietbrug in 1964, de eerste vaste oeververbinding. Ik was toen 10 jaar. Zodra ik naar de middelbare school ging heb ik mijn haar kort laten knippen en de jaren daarna was het dan weer lang, dan weer kort en nu is het al heel lang kort en dat zal ook wel zo blijven.

6 gedachtes over “Vlechten

 1. Wat een leuk blogje! Leuke foto’s. Ja, die strik, die had ik ook op foto’s, maar kan me niet herinneren dat ik die in het dagelijks leven ook had. Ben helemaal met terugwerkende kracht jaloers op je vlechten. Ik mocht nooit lang haar.

  Like

  1. Janny

   Dankjewel. Ik mocht juist geen kort haar, ik kom uit een streng protestants gezin en meisjes hoorden lang haar te hebben, we mochten ook geen lange broek dragen. Later werden de regels gelukkig wat soepeler.

   Like

 2. Dini

  Tot op de schouders was het langste wat ik ooit had. Als kind altijd kort haar en dus geen strik. Was aan mij ook niet besteed. Ik speelde veel met jongens in de buurt, dan kon je ook niet zo’n mooie strik op, haha. Groet, Dientje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s