Brood bakken

Al jaren bakt Aat elke week twee broden, ik denk al zo’n 10 jaar. Eerst met de broodbakmachine, maar later gewoon in de oven. Het deeg wordt gekneed met de keukenmachine, de rest doet hij zelf. Het duurt een hele ochtend voor het brood klaar is, hier staat het deeg te rijzen.

Meestal gebruikt hij hetzelfde recept met af en toe een kleine variatie, speltbrood met zaden en pitten, we vinden het allebei lekker en het blijft lekker lang vers, al gaat het wel in porties in de vriezer. Het is veel voedzamer dan het brood uit de supermarkt, ik heb voor de lunch meestal genoeg aan anderhalve boterham.

Een tijdje terug maakte ik een no knead brood, dat hoef je dus niet te kneden en afgelopen weekend heb ik het weer eens gedaan, deze keer naar een recept van Karin Luiten. Zaterdagavond heb ik het deeg gemaakt, waarbij je dus alles alleen door elkaar hoeft te roeren en zondag kon het de oven in. Je bakt het dan in een gietijzeren pan.

Het brood smaakte heerlijk met een mooie knapperige korst. Ik moet wel zeggen dat het vers het lekkerst is, de volgende dag is het toch wat slap, maar je kan het ook even oppiepen in de broodrooster.

4 gedachtes over “Brood bakken

  1. Dini Verkuil

    Heerlijk. Wij hebben heel lang ons eigen brood gebakken, zuurdesem. Toen er een Natuurwinkel dicht in de buurt kwam zijn we daar brood gaan kopen. Groet, Dientje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s