WS78 tocht Dieren

Voor corona liepen we praktisch elke zaterdag een georganiseerde tocht en hoewel dit al een tijdje weer kan hebben we ontdekt dat we het net zo prettig vinden om met zijn tweeën te lopen. Vandaag was er echter een tocht vanuit Dieren en omdat dat hier vlakbij is besloten we de 20 km te lopen. Een groot deel van de tocht was bekend terrein maar we kwamen ook wel op stukken waar we niet eerder geweest zijn. We begonnen bij cultureel centrum Theothorne (de oude naam van Dieren) en liepen eerst naar het water en daarna langs Hof te Dieren naar Ellecom.

Vanuit Ellecom lopen we door polder de Havikerwaard om uit te komen bij camping De Steeg waar de rustpost is. Hier waren we ongeveer op de helft en hebben we koffie en thee gedronken. Vervolgens langs kasteel Middachten over het landgoed en daarna over landgoed Rhederoord.

In de Steeg staan fraaie huizen, zoals Kastanjeoord.

Een leuk hofje, het Strooiendorp.

Kasteel Rhederoord.

Op een bankje hebben we heerlijk in de zon onze boterhammen zitten eten, het was 13 graden! Het voordeel van een georganiseerde tocht is wel dat je regelmatig een praatje kan maken als je daar zin in hebt en dat er een toilet onderweg is.

2 gedachtes over “WS78 tocht Dieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s