Etappe Hanzestedenpad: van Zutphen naar Deventer

Gisteren liepen we weer een etappe van het Hanzestedenpad. We parkeerden de auto bij het station in Zutphen en liepen naar Deventer langs de IJssel. Het was heerlijk weer, al was het in de wind wel wat fris. We hadden thuis nog geen koffie en thee gedronken en hebben dit aan het begin vlak na de brug gedaan. Hier stond een bankje, maar we zijn niet lang blijven zitten, er kwamen wel erg veel auto’s langs.Onze vorige etappe eindigde bij de IJsselstroom en hier pikten we het pad weer op.

Vooral het eerste stuk was heel rustig, we kwamen bijna niemand tegen, na het gemaal Van der Feltz werd het iets drukker, vooral met fietsers. Hier hebben we onze lunchpauze gehouden, heerlijk uit de wind en in de zon. Al gauw gingen we van het fietspad af en liepen we weer lekker rustig op gras- en zandpaden. We kwamen nu uit bij de toren van de ruïne Nijenbeek, een mooi plekje.

Vervolgens liepen we weer een heel stuk over grasdijken tot boerderij De Nieuwe Kribbe en vlak hierna museumcafé De Kribbe. Hier hebben we 2,5 jaar geleden lekker op het terras zitten lunchen. Een stukje verder weer over een grasdijk en onder het viaduct van de A1 door. Nu zagen we Deventer al liggen.

Met het veer staken we de IJssel over en toen was het nog een kwartiertje lopen naar het station waar we de trein terug namen naar Zutphen.

Het was weer een prachtige tocht, totaal liepen we 20 km. Ik ben erg blij dat ik geen nadelige gevolgen heb overgehouden aan corona!

2 gedachtes over “Etappe Hanzestedenpad: van Zutphen naar Deventer

  1. Mooie wandeling. En Zutphen en Deventer zijn ook beide schilderachtig mooi. Dus je moet nog een keer wanneer corona het weer toelaat. Geen straf lijkt mij. Fijn dat je geen nadelige gevolgen hebt over gehouden na de corona.
    Lang, lang geleden ook deze route gelopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s