Van Voorstonden naar Zutphen en terug

Gisteren liepen we weer een stukje van het Hanzestedenpad. We vonden een parkeerplaats vlakbij het punt waar we vorige keer gestopt waren.  Zodra we de auto uitstapten voelde het zonnetje al heerlijk aan. We liepen even een stukje te praten met een echtpaar dat ook vandaar vertrok, maar wel voor een andere wandeltocht en voor we het wisten hadden we een afslag gemist. Gauw een eindje teruggelopen en toen konden we het weer oppikken. We liepen over landgoed Voorstonden met een prachtige vijver en diverse bruggetjes.

Daarna liepen we over een lang schouwpad en zagen we de toren van Zutphen al in de verte. Het was inmiddels zulk lekker weer geworden dat de jas uit kon. De contouren van Zutphen kwamen steeds dichterbij. Nadat we onder een viaduct doorgegaan waren liepen we al gauw door de Hoven en kwamen we bij de IJssel aan. Omdat we geen bankje zagen hebben we op de trap zitten lunchen, natuurlijk kwamen we even later langs diverse bankjes, maar hier zaten we ook heerlijk. 
We liepen nog een klein stukje verder tot de IJsselstroom en zijn toen weer omgedraaid. 
Wij vinden het niet erg om hetzelfde stuk terug te lopen, zeker niet omdat het toch allemaal nieuw is en je ziet weer andere dingen. Langs het schouwpad hebben we nog even gezeten om onze laatste boterham te eten en toen kwamen we weer bij landgoed Voorstonden uit.

Totaal hebben we bijna 16 km gelopen.

Een gedachte over “Van Voorstonden naar Zutphen en terug

  1. Ik geniet van je wandeling. Normaal gesproken lopen wij ook regelmatig lange afstandspaden, we zijn bezig met het Pieterpad, maar dat ligt nu stil omdat ik veel last heb van mijn reuma. Beetje jaloers ben ik wel als ik je mooie foto’s zie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s