Rondje bij Brummen

Het gaat gelukkig wat beter met de enkel van Aat, al blijft hij nog dik. Zaterdag hebben we weer het rondje bij Brummen van 10 km gelopen. Het was mistig en aan het eind regende het ook, maar het was windstil en niet koud. Door de mist was het wel somber, maar het geeft ook een aparte sfeer. 

‘s Avonds smulden we van een lekkere ovenschotel met nachos en gehakt. Fruit hiervoor een rode ui in olijfolie, voeg 200 gram rundergehakt toe en 2 teentjes fijngehakte knoflook, een gedroogd pepertje of wat sambal, flink wat paprikapoeder en een theelepeltje komijnpoeder en bak dit tot het gehakt rul is. Voeg dan 1 eetlepel tomatenpuree toe en een rode paprika, in kleine stukjes gesneden, laat alles 10 minuten stoven. Verwarm de ovengrill, vet een ovenschaal in en verdeel hier een halve zak tortillachips over, schep het gehaktmengsel erop en bestrooi het geheel met flink wat geraspte cheddar. Laat de kaas onder de grill smelten. Serveer met crème fraîche en guacamole. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s