De vierdaagse van Schoorl

We hadden allebei de behoefte om er een paar dagen op uit te gaan, even lekker uitwaaien en wandelen. Deze week waren er zowel een vierdaagse in Raalte als in Schoorl en aangezien we die van Raalte vorig jaar gedaan hebben besloten we voor die in Schoorl te gaan. We konden een leuk vakantie-appartementje boeken in Warmenhuizen en zondagmiddag gingen we alvast naar Amsterdam naar zoon Martijn, waar we konden blijven slapen. Maandagmorgen regende het flink, we kwamen rond half 10 aan bij het startbureau en konden gelijk de regenkleding aantrekken. Het eerste uur liepen we in de stromende regen, toen klaarde het op en de rest van de week hebben we het droog gehouden, op af en toe een beetje motregen na. 

 

We liepen door bos en duin, werkelijk prachtig met al die herfstkleuren. De tweede dag gingen we na een tijdje het strand op richting Petten en terug via de polder.

Jammer dat de route niet overal even duidelijk was, we zijn nogal eens een stukje verkeerd gelopen, dat hoorden we ook van veel andere wandelaars. ’s Avonds zijn we wezen eten bij vriendin Corma in Sint-Pancras. De volgende dag was wat pittiger, veel door zand en klimmen, maar nog niets vergeleken bij de laatste dag, die was nog een stuk zwaarder.

Ook de derde dag liepen we weer een stukje over het strand. 

We hebben heel veel paddenstoelen gezien, de meeste waren effen van kleur, geel, wit, bruin, groen, donkerrood, zelfs zwarte, maar de rood met witte stippen waren schaars.

Standbeeld van Jan van Scorel:

De vierde dag waren we wat vroeger opgestaan omdat we alles weer moesten inpakken en we konden al voor 9 uur starten. Zoals ik al eerder zei was deze etappe behoorlijk zwaar. Het begin was vlak over asfaltwegen maar na de eerste rust begon het. Rul zand, veel klimmen en toen een stuk over het strand. Bij het verlaten van het strand moesten we over een heel hoog duin waarbij je wegzakte in het zand, gelukkig stond er een eindje verderop een bankje, lekker even uitrusten.

De eerste dag kwamen we aan het eind van de dag tot onze verrassing dorpsgenoten Dick en Ria tegen en we hebben bijna elke dag aan het eind samen wat gedronken, gezellig.

We vonden de vierdaagse supermooi, heerlijk gelopen in een prachtige omgeving maar we vonden hem wel behoorlijk duur. 33 euro per persoon als je lid bent van de wandelbond en daar stond heel weinig tegenover, je moest overal zelf je drankjes betalen, er was nergens muziek, dat hebben we wel anders meegemaakt. Wel stond er elke dag een fruitpost.

En aan het eind kreeg je een bloem en een medaille.

Doordat de routes meestal wat langer waren dan 25 km en we ook wel eens verkeerd liepen kwamen we op een totaal van 106 km. Even na half 3 reden we naar huis, helaas stond er veel file en waren we met een uur oponthoud pas om half 6 thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s