Sallandse wandelvierdaagse

De laatste wandelvierdaagse van het jaar was de Sallandse vanuit Raalte. Je kan voor deze vierdaagse ook voor 1, 2 of 3 dagen inschrijven en omdat ik dinsdag nog moest werken besloten we 3 dagen te gaan lopen. Dinsdagmiddag vertrokken we naar ons b&b de Aarnink in Heeten. De andere gasten waren ook allemaal deelnemers aan de vierdaagse, zodat er genoeg stof tot praten was. ‘ s Avonds hebben we hier zelf gekookt, we konden op de kamer koken maar er was ook nog een gezamenlijke ruimte waar van alles aanwezig was om te koken en even lekker te zitten.

De start van de 30 km was tussen half 9 en 9 uur en wij waren al ruim op tijd in de feesttent om ons startbewijs af te halen. Er stond al een shantykoor te zingen en dit zou elke dag zo zijn.

Even voor half 9 mochten we op weg en dit was de dag van Heino. De rust was bij Omni Mobilae waar het lekker warm was.

Het miezerde af en toe een beetje maar echt nat werden we er gelukkig niet van. Bij een biologische boerderij was de volgende rust en hier hebben we alvast wat brood zitten eten. In Salland zie je eindeloos veel boerderijen met grote schuren voor koeien, schapen of varkens, akkerbouw zie je er niet veel.

Ook zagen we veel kleurige akkerranden met bloeiende planten. 

Hier liepen we dwars door de koeienstal.

Soms liepen we langs een kanaal, ook passeerden we enkele kasteeltjes. Bij eentje kregen we van een mooi aangekleed stel een pluimpje aangeboden.

Tijdens de tocht waren er nog diverse kleine rustpunten waar we niet gestopt zijn, wel bij de grote rust in Heino op 24 km. Daarna ging het weer een stuk door het bos om tenslotte weer in Raalte aan te komen. ‘ s Avonds zijn we heerlijk uit eten geweest in Heeten bij Brasserie Dertien.

Donderdag was de dag van Luttenberg, hier zou zaterdag een groot middeleeuws feest zijn, en wij kregen daar alvast een voorproefje van. De koning en koningin bekeken al het volk minzaam.

Vandaag bleef het droog maar de zon liet zich helaas niet zien, ik heb dan ook niet veel foto’s gemaakt.

Bij camping Luttenberg was er weer muziek. De tocht was weer erg afwisselend, door weilanden, bossen, langs kanalen, we liepen zelfs dwars door een winkel. Bij een boerderij kregen we een lekker stukje vlees aangeboden en ook kregen we elke dag een appel of banaan onderweg.

’s Avonds hebben we weer lekker gekookt in onze b&b. Voor de laatste dag was de weersvoorspelling niet zo best, het zou flink kouder worden en gaan regenen, maar gelukkig viel dit reuze mee. Er stond niet veel wind, daardoor voelde het niet echt koud aan en we hebben maar 1 buitje gehad,  we waren gelukkig op tijd binnen. Het begon wel een beetje mistig, maar ook nu was de natuur weer prachtig, met veel herfstkleuren en bladeren.

Vrijdag was de dag van Heeten en we hadden een keer rust in het restaurant waar we woensdag hadden gegeten. De eerste rust was in Haarle bij café de Droadnagel, waar we op muziek getrakteerd werden van, hoe kan het ook anders, de Droadnagels:

We zijn er bijna:

Deze laatste dag was de ontvangst extra feestelijk met veel muziek, rode lopers en de Via Sallandia, erg gezellig maar wel druk.

Ook in de feesttent was het erg vol, nadat we ons afgemeld hadden hebben we nog even wat gedronken en zijn toen naar huis gereden. Helaas kwamen we geregeld in de file terecht en deden er meer dan 3 uur over om thuis te komen, ook hadden we enkele flinke buien onderweg.

We kunnen terug kijken op een paar leuke dagen in een mooie omgeving en met veel leuke ontmoetingen, we kwamen zelfs nog een paar bekenden tegen. De eerste dag liepen we 32,5 km met een gemiddelde snelheid van 6,04 km per uur, de tweede dag 32 km en de derde dag 32,5 km, de twee laatste dagen was de gemiddelde snelheid 5,91 km per uur. Er deden in totaal ruim 4.000 mensen mee op diverse afstanden, 40, 30, 20 en 12 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s