Paasweekend

Vrijdagavond kwam Lennert en de volgende dag hebben we met z’n drietjes een tocht gemaakt rond Ouddorp van ongeveer 23 km. We parkeerden de auto bij de vuurtoren en liepen eerst een heel stuk over het strand.

De lucht was prachtig blauw en er was heel weinig wind.

Aat had weer een wandeling samengesteld via het knooppuntennetwerk.

 

 

 

Vlak voor de Brouwersdam gingen we het strand af en liepen we richting Ouddorp. In het centrum bij hotel Akershoek hebben we op het terras wat gedronken, we zaten toen al ruim over de helft. Terug liepen we weer richting de vuurtoren.

Het was nu zulk lekker weer dat we zelfs zonder jas konden lopen.

Zondag zijn we eerst naar de kerk geweest en hebben daarna rustig aan gedaan, het weer was een stuk minder. Vandaag zou het ook gaan regenen maar we wilden toch weer een wandeltocht maken en zijn hiervoor naar Meeuwen gereden. De heenweg zat een beetje tegen vanwege een gekantelde vrachtwagen, we zouden een heel stuk om moeten rijden maar besloten toen de veerpont bij Sprang-Capelle te nemen. Hierna was het nog een paar kilometer naar Meeuwen waar we een half uur later dan gepland aankwamen. Op de tafels stonden manden met heel veel gekookte eieren voor de wandelaars. We gingen voor de 20 km die 2 x een rustpost had, allebei de keren in de Gereformeerde Kerk in Dussen. Al gauw na de start kwamen we langs een ooievaarsnest. Even later liepen we een heel stuk langs de Bergsche Maas waar we ook de veerpont weer zagen varen.

Bij de eerste rust kwamen we een paar bekenden tegen, voor hen was het al de tweede rust, maar we hebben even gezellig zitten kletsen. Hoewel er veel regen was voorspeld hadden we alleen af en toe een beetje motregen, dus dat viel reuze mee, al was het in het begin nog wel behoorlijk koud. Na de rust was het al gauw een flink stuk door de blubber waarna we langs de Noordeveldse molen liepen.

Na ongeveer 16 km was de tweede rust en toen was het nog maar 4 km naar de finish. We passeerden nog het kasteel van Dussen.

Omdat Aat zijn zus hier vlakbij woont hebben we even gebeld of ze thuis was en zijn daar toen nog wat wezen drinken, wat een leuke afsluiting was. De terugreis verliep gelukkig vlot en even na 5 uur waren we weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s