Vierdaagse werd tweedaagse

Dinsdagmiddag vertrokken we naar Doetinchem om van woensdag t/m zaterdag de Achterhoekse Wandelvierdaagse te lopen. We zaten in een leuk huisje ongeveer 8 km buiten Doetinchem, huisje Tina.

‘ s Middags eerst even naar de Catharinakerk om het startbewijs voor de eerste dag op te halen, hier was het al gezellig druk en we kwamen zowaar een bekende tegen. De volgende ochtend startten we even voor 8 uur voor de tocht van 30 km. Deze voerde ons o.a. naar Zelhem, leuk was dat we sommige stukken herkenden van het Pieterpad waar we vorige maand nog hadden gelopen. Het was heerlijk wandelweer en er was regelmatig gelegenheid om te rusten en wat te eten en drinken, nergens stonden lange rijen, ook niet bij de toiletten. 

Deze boer was creatief bezig:

Rond kwart voor 2 waren we bij de finish en nadat we boodschappen hadden gedaan zijn we weer naar ons huisje gereden. De volgende ochtend zijn we iets vroeger vertrokken en deze keer liepen we naar het zuiden, o.a. via Zeddam. Ook nu was het weer prima wandelweer, de zon scheen meer dan de vorige dag maar het werd niet te heet. 

Bij de eerste rustpost in Kilder werden we verwelkomd door vrolijke muziek.

Deze dag liepen we regelmatig door het bos wat wel fijn was voor wat schaduw.

Hier één van de gezellige rustpunten.

Via het recreatiepark Stroombroek liepen we weer terug naar Doetinchem.

Nadat we ons hadden afgemeld waren we alweer vroeg terug in ons huisje. Helaas kreeg ik toen enorm veel last van hooikoorts en kon bijna geen lucht meer krijgen, het was dus niet verstandig om buiten te gaan zitten. Voor de komende dagen werd nog veel warmer weer voorspeld met nog meer pollen, dus we zouden de volgende ochtend kijken hoe het zou gaan. Voordat we naar Doetinchem vertrokken was ik al een beetje verkouden maar vrijdagochtend voelde ik me echt ziek, het was dus niet alleen hooikoorts. We moesten dus noodgedwongen stoppen en zijn in de loop van de ochtend weer naar huis gereden. Erg jammer, de omgeving was prachtig, het was gezellig en alles was prima georganiseerd, maar op deze manier ging het echt niet. Het hele weekend heb ik veel op bed gelegen maar gelukkig gaat het vandaag wat beter, al moet ik nog wel veel hoesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s