Wandelen rond Ooltgensplaat

Er bestaat sinds vorig jaar een  Wandelroutenetwerk op Goeree-Overflakkee, je loopt dan van knooppunt naar knooppunt. En omdat we het tegenwoordig steeds leuker vinden om zelf op stap te gaan i.p.v. met een georganiseerde tocht besloten we dit keer het gebied rond Ooltgensplaat te verkennen. Het leuke van zoiets is dat je op plekjes komt waar je nog nooit geweest bent. We hebben de auto bij het haventje gezet en zijn eerst richting het Volkerak gelopen. Al gauw zagen we een ganzenmoeder met haar jongen langs de weg lopen. Bij Sluishaven hebben we een bakje gedaan, hier was het behoorlijk druk omdat er een grote groep uit Veenendaal koffie zat te drinken, ze deden een weekendje Flakkee met hun oldtimers. Leuk was dat er net zo’n autootje tussen stond als mijn allereerste, een okergele mini.

Ik weet zelfs het nummerbord van toen nog: 40-79-UH. Ik denk dat ik toen 19 was en ik heb er jaren met plezier in gereden, we zijn er zelfs mee naar Zuid-Frankrijk geweest. Er stonden ook veel oudere auto’s, deze stonden mooi aan het water geparkeerd:

 

 

Vervolgens zijn we weer via de polder terug naar Ooltgensplaat gelopen, waar we op een bankje aan de haven onze boterhammen hebben gegeten.

 

Daarna hebben we nog een rondje gedaan, hierbij kwamen we door het Groote Gat, een mooi natuurgebied waar ik ook geweest was met de Waterpoortloop. Net voorbij dit gebied liepen veel paarden met hun veulentjes. Na deze twee rondjes stond de teller op 20 km. We hadden lekker weer gedurende de tocht, pas toen we in de auto zaten begon het te regenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s