WS-tocht Breda

Hoewel ze voor gisteren nogal wat regen voorspelden besloten we toch naar Breda te rijden voor de 25 km wandeltocht. De startlocatie was nieuw voor ons: Gebouw “Mariëndal” aan de Duivelsbruglaan. Deze locatie was een stuk ruimer dan de vorige, wat wel prettig was, helaas verliep de inschrijving erg traag, we hebben wel een kwartier in de (korte) rij gestaan en achter ons werd de rij steeds langer. Maar goed, kwart over 9 konden we vertrekken. Het was weer een mooie tocht, veel door het bos met prachtige vennetjes en lekker onverhard met wel 4 (!) rusten, waarvan we de laatste maar overgeslagen hebben. Het begon pas te regenen toen we naar de auto liepen maar het was wel grotendeels bewolkt, ik heb dan ook niet veel foto’s genomen. Bij het inschrijven kregen we bonnetjes voor koffie of thee en een appel bij de wagenrust en ook hebben we nog wat gedronken bij pannenkoekenboerderij “het Smokkelaartje” in Strijbeek.

’s Avonds zijn we naar een uitvoering van fanfareorkest “de Hoop” uit Stellendam geweest, die hun jubileumconcert van 2016 nog eens uitvoerde in de Grutterswei in Oude Tonge in opdracht van Deltawind om te vieren dat Windpark Battenoert één jaar bestaat. Het stuk heet: Goeree-Overflakkee, leven met wind en water. Omdat we lid zijn van Deltawind hadden we een uitnodiging gekregen, normaal gesproken ben ik niet zo van deze muziek maar Aat houdt er wel van (hij zat vroeger ook bij de muziek) en ik moet zeggen, het was best mooi met een verteller, een koor en prachtige foto’s op de achtergrond van Fons Kern. Na de pauze speelde het orkest nog Hollandse nummers met zanger Dirk van den Brand en zangeres Amber van Opijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s