Tocht bij Capelle a/d IJssel

Gisteren en vandaag vond de Capelse Tweedaagse plaats, wij liepen gisteren de 25 km. We begonnen om 9 uur. Het bleef de hele dag helaas bewolkt en wat somber, maar het was praktisch windstil en niet koud om te lopen. DSC00892

Ik vond dat we wel heel veel door de bebouwde kom liepen, maar gelukkig ook regelmatig langs het water en door de polders. We hebben veel eenden en zwanen en andere vogels gezien, helaas ook een dode zwaan en dode vis.P1060461

Ook liepen we over talloze bruggetjes.P1060446

We staken de Algerabrug over, mooi van kleur en constructie.

 

P1060448

De eerste verzorgingspost was op 6,4 km bij de Citroëngarage, hier hebben we even gezeten maar omdat het buiten was en je dan snel afkoelt zijn we al gauw verder gegaan. Bij de volgende rust in café “de Kwaysteniet” hebben we wel wat langer gezeten, we zaten toen op 13 km. De rust hierna op 19 km hebben we overgeslagen. Leuk was dat we met een pontje de IJssel overstaken.

Deze reiger dook een visje op, jammer voor hem liet hij hem al gauw weer vallen. P1060458

Zouden ze bang zijn voor de vijand? P1060463

Op 22,6 km was er alweer een verzorgingspost, hier hebben we weer wat gedronken. Het hield niet op met de rustposten, want op 24,7 km was er alweer één. Ook deze hebben we overgeslagen, we waren tenslotte bijna bij de finish waar we tegen twee uur aankwamen, de teller stond op ruim 26 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s