Loonse en Drunense Duinentocht Vught

Zaterdag moesten we al vroeg uit de veren, want we wilden meedoen aan de Loonse en Drunense Duinentocht in Vught. De start was om 9 uur en het was een aardig stukje rijden, vandaar dat we al om 10 voor half 8 in de auto zaten. De autoruiten waren flink bevroren, hier hadden we eigenlijk niet op gerekend anders hadden we de auto wel op de oprit gezet. Tijdens de rit schommelde de temperatuur telkens tussen de 0 en 1 graden en in de loop van de dag steeg hij tot 6 graden. Lennert deed ook weer mee en kwam met de trein naar Vught waarna we gezamenlijk naar de start in Theater de Speeldoos liepen, een mooie locatie. Eerst een stukje door wat woonwijken en al gauw kwamen we op de Vughtse Heide, een voormalig militair oefenterrein.

Het was weer genieten met al die prachtige herfstkleuren! Na een tijdje kwamen we langs de recreatieplas De IJzeren Man, genoemd naar de machine die deze plas uitgegraven heeft. We zagen zelfs enkele mensen in het water, natuurlijk wel met een wetsuit aan, want het was toch wel behoorlijk koud.

Even later kwamen we bij de soeppost aan bij ’t Hoog, hier hebben we even wat gedronken en daarna gingen we de Loonse en Drunense Duinen in, een prachtig gebied waar we af en toe wel moesten ploeteren door los zand.

De tweede rust was bij de Rustende Jager aan de bosrand, hier hebben we gezellig zitten kletsen met Hansje en wat gedronken. Na de rust gingen we weer het Nationaal Park in en daarna liepen we een lang pad langs nieuwe natuur waar grote vennen aangelegd zijn. De koffiepost was weer bij ’t Hoog op ongeveer 28 km.

Hierna voerde de route ons om Cromvoirt heen richting de Vughtse Heide. Eerst nog langs de extra beveiligde penitentiaire inrichting van Vught waar Willem Holleeder logeert en vervolgens naar Nationaal Monument Kamp Vught waar de fruitpost was. Tenslotte wandelden we via de heide en enkele parkjes en woonwijken weer naar de Speeldoos. Hier nog even zitten praten met Hansje en Adrie en nadat we Lennert op het station achtergelaten hadden zijn we weer naar huis gereden waar we tegen half 7 aankwamen. Het was een lange dag, maar wel heel erg mooi.P1060351

Een gedachte over “Loonse en Drunense Duinentocht Vught

  1. Pingback: Een tocht met zandpadgarantie | Mari Smits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s