De Klaas de Heijtocht WS78

Het was al een hele tijd geleden dat ik 40 km gelopen heb, maar afgelopen zaterdag was het weer eens zover: een tocht van WS78 bij Barendrecht. We begonnen om 9 uur, jammer dat het de hele ochtend miezerde, maar ’s middags klaarde het gelukkig op en aan het eind scheen zelfs de zon. We hadden de auto bij het station geparkeerd en moesten eerst ruim een km naar de start lopen bij voetbalvereniging Barendrecht. Het eerste stuk voerde ons door de bebouwde kom en de eerste rust was na 8,5 km bij de Kleine Duiker. We vonden het te nat en te koud om hier te gaan zitten, dus hebben we even staande wat gedronken en zijn toen doorgelopen. De volgende rust was pas op 20,5 km, zodat we eigenlijk pas na zo’n 3,5 uur echt gerust hebben. Daar was ik toen wel aan toe! Lekker een tijdje gezeten, wat gedronken en gegeten en toen weer verder. Voor en na de rust liepen we een heel stuk door de grienden, dat was toch wel het leukste deel van de tocht, verder was het heel veel asfalt. Op het laatst hadden we ook nog een heel leuk stuk, een nieuwe natuurgebied in de Zuidpolder, hier zagen we veel eenden, zwanen, runderen en paarden en we liepen een stuk over vlonders. De derde rust was weer bij de Kleine Duiker op ongeveer 32,5 km en toen was het heerlijk weer om even buiten te zitten. 4 km verderop was nog een fruitpost en om kwart over 4 waren we bij de finish. Ik vond het leuk om weer eens de 40 te lopen, maar niet elke week, op het laatst kreeg ik toch wel last van mijn voeten en bovenbenen. Een kleine foto-impressie van de tocht, al heb ik in het begin vanwege de regen geen foto’s gemaakt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s