Drentse wandelvierdaagse

Van 5 t/m 8 mei was de 28e Drentse Wandel 4-daagse in Odoorn. We hadden ons al ruim van te voren ingeschreven voor de 30 km per dag en daar waren we gezien het warme weer blij mee, 40 km zou wel erg zwaar zijn. Woensdagochtend vertrokken we van huis naar Exloo waar we een leuk vakantiehuisje hadden gehuurd. P1050077

We hadden lekker veel ruimte, een fijne keuken om zelf te koken, een ruime badkamer en prima bedden.P1050079

Er was een grote tuin zodat we na afloop van de tocht lekker buiten konden zitten, terwijl de kippen vrolijk rondscharrelden.

Van ons huisje naar Odoorn was nog geen 10 minuten rijden, lekker makkelijk. De eerste dag had ik het grootste deel van de dag mijn fleece jack aan en ook mijn lange broek, de tweede dag kon gelijk in de korte broek gestart worden en de derde en vierde dag hoefde de jas helemaal niet meer mee. We begonnen toen om 8 uur en waren voor 2 uur al weer binnen zodat we nog tijd genoeg hadden om iets anders te doen. Woensdag hebben we gelijk voor een paar dagen boodschappen gedaan in Borger en vrijdagavond zijn we lekker uit eten geweest in Villa van Streek, ook in Borger. Hier hebben we heerlijk buiten kunnen eten, en genoten van mooie biologische gerechten. Dit was mijn voorgerecht, een salade met o.a. geitenkaas, komkommer en tomaat.P1050098

Zaterdagavond zijn we nog even op de koffie geweest bij Ko en Wia in Beilen. Verder hebben we genoten van het prachtige weer, de mooie natuur met veel schapen, bossen, heide en natuurlijk hunebedden. P1050082

P1050080

P1050081

De tocht was heel goed georganiseerd, de pijlen waren niet te missen en ook hadden we nog een boekje gekregen waarin alle routes beschreven waren.

Er waren heel veel stempelposten waar je wat te drinken kon kopen en naar het toilet kon, soms in een dorpshuis, dan weer op een camping of in een horecagelegenheid of hotel en 1 x hadden we een wagenrust in het bos. Meestal was er wel een plaatsje vrij om even te zitten en anders gingen we wel in het gras zitten.

Hier lopen we langs “ons” huisje:P1050102

Onze volle stempelkaarten:stempelkaarten

Het enige wat we misten was af en toe een appeltje of banaan of een flesje water onderweg, natuurlijk konden we dat zelf meenemen maar onze ervaring is dat je bij de meeste vierdaagsen wel iets krijgt. Verder was alles prima in orde. De laatste dag hebben we onszelf bij de finish nog even op een patatje getrakteerd voordat de lange reis naar huis begon. Even over half 6 waren we weer thuis, moe maar voldaan dat we het gehaald hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s