Waterpoortloop

Vrijdagavond was het dan eindelijk zover, de eerste Waterpoortloop. Aat zat in de organisatie en had al wekenlang vergaderd en vooral de laatste week was erg druk. Donderdag en vrijdag de hele dag pijlen gezet en vrijdagavond heb ik hem om 8 uur afgezet in Ooltgensplaat. Pas de volgende avond om 6 uur heb ik hem weer opgehaald, na het eten viel hij dan ook om 8 uur als een blok in slaap! Nu zie je pas hoeveel voorbereiding zo’n tocht kost, zeker als het de eerste keer is. Gelukkig werkte het weer goed mee, weinig wind en droog en overdag veel zon. Onderweg werden de lopers goed verzorgd met drinken en eten, ook een warme maaltijd.

Onderweg was er zelfs wat entertainment.DSC00118

Zelf heb ik gisteren de 20 km gelopen, op de parkeerplaats raakte ik al in gesprek met Liesbeth uit Oud-Beijerland en daar heb ik verder de hele tocht mee gelopen, erg gezellig! De start was bij het Fort in Ooltgensplaat wat er gezellig uitzag in het zonnetje. P1040882Het was een leuke tocht met mooie vergezichten, weinig verkeer en het was prima gepijld.

Er waren diverse drinkposten, maar wij besloten bij de Langstraat pas te rusten omdat Aat daar zou zitten. Helaas was er nog niemand bij de rust, achteraf bleek dat er een fout in het draaiboek stond, daardoor waren ze er pas later en omdat wij precies om 9 uur vertrokken waren was er nog niemand. We hebben toen wel even gezeten om een boterham te eten maar zijn weer snel verder gelopen, het was toch nog wat fris. Helaas stapte ik iets te ver naast het pad zodat allebei mijn schoenen volliepen met water, de tweede helft van de tocht liep ik dus met natte voeten, gelukkig leverde het geen blaren op. We kwamen door mooie natuurgebieden waar ik nog nooit eerder geweest was, o.a. het Grote Gat. P1040895

Deze pony’s kwamen ons vrolijk begroeten.P1040892

Precies om 1 uur waren weer bij het Fort waar we nog lekker even buiten wat hebben zitten drinken. Ik hoop dat de lange afstandlopers het ook allemaal leuk hebben gevonden, natuurlijk waren er wat foutjes, maar alle opmerkingen zijn genoteerd en worden meegenomen voor volgende keer. Nu moeten alle pijlen weer verwijderd worden en dan heeft de organisatie voorlopig weer wat rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s