Een paar dagen weg

Vrijdagavond zijn we vanaf Rotterdam met het vliegtuig naar München gegaan naar zoon Derk. De vorige keer hebben we in een hotel overnacht maar nu woont hij al enige tijd in een appartement waar we konden logeren. Het was een heel gezellig weekend waarin we veel gedaan en gezien hebben. Zaterdag zijn we naar Scharnitz gereden, een plaatsje even voorbij Garmisch Partenkirchen in Oostenrijk. Hier hebben we een heel mooie wandeltocht gemaakt van ruim 20 km.

Onderweg in de auto was het nog bewolkt maar toen we net aan het lopen waren kwam de blauwe lucht tevoorschijn en werd het heerlijk weer. Het was af en toe flink klimmen maar het uitzicht maakte alles goed. We liepen ook een heel stuk door de Gleirschklamm, een kloof langs de Isar, hier moest je wel goed oppassen om niet uit te glijden.

Het water is zo helder dat je er je flesje mee kan vullen. Aan het eind van de tocht hebben we nog wat gedronken en een kop soep gegeten in Gasthof Wiesenhof, want na al dat klimmen en dalen krijg je wel trek en het zou nog wel even duren voordat we gingen eten. Weer terug in München hebben we ons eerst lekker opgefrist en daarna zijn we gaan eten in café Westend, een gezellig restaurant bij Derk in de buurt, waar hij wel vaker gaat eten. De volgende dag begon mistig en het zou de hele dag bewolkt blijven. We zijn naar Landsberg am Lech gegaan, een leuk oud stadje met een stuwdam en mooie historische panden in allerlei kleuren. Het stadje ligt aan de “Romantische Strasse”,  een mooie toeristische route in Duitsland. Daarna hebben we vanaf Starnberg een boottocht van 2 uur gemaakt over het meer. Jammer van de bewolking, de foto’s zijn wat minder mooi.

’s Avonds weer een restaurantje gezocht in de buurt van Derk, deze keer kwamen we terecht bij La Kaz, hier was Derk nog niet eerder geweest maar hij zal hier zeker vaker komen. Het was er erg gezellig en de gerechten waren heerlijk. Daarna hebben we nog even langs het terrein gelopen waar het Oktoberfest plaats vindt, gigantisch groot met enorme tenten die nu weer allemaal afgebroken worden. Dit terrein is op loopafstand van Derk zijn huis en tijdens dit feest krijgt hij regelmatig bezoek van vrienden uit Nederland. Gistermorgen zijn we naar Freising gereden, waar we een rondwandeling hebben gemaakt, o.a. naar de Domberg met de prachtige Sint Benedictuskerk en de Maria- en Corbinianusdom. Ook hebben we hier nog even gewinkeld en ik heb zowaar een winterjas kunnen kopen.

Nadat we een warme lunch gegeten hadden heeft Derk ons afgezet op het vliegveld. Kwart voor 6 vertrok het vliegtuig en half 9 waren we weer thuis in Middelharnis, dat is toch wel het voordeel van vliegen vanaf Rotterdam, lekker snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s