Wereldhavendagen

Gisteren zijn we met Maarten, Lia en Arie naar Rotterdam geweest voor de Wereldhavendagen. We hadden de auto bij Kralingse Zoom gezet en zijn vandaar met de metro en een pendelbus eerst naar het Veiligheidsplein gereisd waar een presentatie was van de brandweer, politie enz. We hadden vooral in de ochtend af en toe een flinke bui, maar ook regelmatig een zonnetje.

Van tevoren had ik al kaartjes gekocht voor een rondvaart door de haven, wat erg leuk was. Wat een bedrijvigheid op het water, allerlei boten van heel klein tot supergroot, een prachtig gezicht.P1030979

Hier links was onze rondvaartboot.

We zagen roeiboten, kleine rubberen bootjes, zeilboten, passagiersschepen, motorbootjes, boten van de douane, politie en de haven, watertaxi’s, enz.

 

 

 

Na de rondvaart wilden we naar de andere kant, naar de Parkkade, dat kon ook weer met een boot. Nu hadden we echter de pech dat er net een grote Ferry moest keren in de haven en daardoor moesten we 3 kwartier blijven liggen wachten, gelukkig was er genoeg te zien.

Aan wal gekomen hebben we eerst een hapje gegeten, daar nog even wat rondgekeken naar o.a. een demonstratie met een helikopter en zijn toen over de Erasmusbrug weer naar een metrostation gelopen.P1040026 (Gewijzigd)

Prachtig, al die hoge gebouwen met die mooie luchten, al viel er nog steeds af en toe een bui.

P1040032 (Gewijzigd)

 

 

We vonden het erg leuk om Rotterdam op deze manier te bekijken, er was erg veel te doen maar doordat we zo lang op de boot vast zaten hadden we jammer genoeg niet zo veel tijd meer. Ook kreeg ik behoorlijk last van mijn gekneusde teen, dus was het wel fijn om weer naar huis te gaan.

P1040033

 

 

P1040034

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s