Kerstvakantie

Heerlijk, 2 weken Kerstvakantie, al gaat het wel snel, dit is alweer de tweede week. Vorige week vloog voorbij met alle voorbereidingen en de Kerstdagen zelf. 1e Kerstdag hebben we met een groot deel van de familie bij zus Marianne gevierd, we waren met 23 mensen, erg gezellig. P1020751 (Gewijzigd)

Natuurlijk was er veel te veel eten, verschillende mensen hadden iets gemaakt, zelf had ik diverse hapjes vooraf gemaakt, o.a. deze rolletjes:

Breng in een pannetje 150 ml sherry aan de kook met 1 eetlepel honing en laat dit 2-3 minuten inkoken. Snijd een grote stevige peer in 10 partjes en leg deze 5 minuten in de sherry, daarna uit laten lekken op keukenpapier. Laat het vocht verder inkoken tot het stroperig is. Snijd 10 reepjes van een stukje manchego (Spaanse schapenkaas) van ongeveer 3 ons. Leg een plakje rauwe ham neer (b.v. Serranoham), leg hierop een stukje kaas en een partje peer, wat sprietjes bieslook en druppel er een beetje sherrysiroop over. Dan nog wat zwarte peper erover malen en dan kan je het pakketje dichtvouwen. Een heerlijke combinatie, zoet met hartig.

Tweede Kerstdag hebben we thuis met de kinderen gevierd, alleen Martijn en Yvonne waren er niet bij, zij zitten in New York. ’s Middags nog een lekker stuk gelopen bij de Slikken van Flakkee.P1020768

CIMG0006

De volgende ochtend werden we verrast met een flink pak sneeuw, helaas stond er een gure wind en viel er geregeld natte sneeuw, we zijn dus niet wezen wandelen. ’s Ochtends vroeg bleef de sneeuw nog mooi liggen op de bomen.P1020876 (Gewijzigd)

We hebben de tijd doorgebracht met brood bakken, taart bakken en alvast eten voorbereiden voor de volgende dag. Toen was het gelukkig wel mooi weer en konden we met de visite nog een rondje lopen.

Gisteren en vandaag ben ik weer bezig met stoffen verven, het resultaat zal ik deze week plaatsen.

Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en veel geluk in het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s